Kapetanović: Mlada sam, imam prostora za napredak

Članica SFK 2000 za SportSport.ba

Kapetanović: Mlada sam, imam prostora za napredak

S. Mlaćo

Osvajanjem jesenje titule nogometašice SFK 2000 nastavile su dominaciju u Premijer ligi BiH za žene.

Bordo dame su osvojile 31 bod, upisale deset pobjeda i jedan remi, uz gol razliku 70:0.

Sjajne partije ove polusezone pružila je Selma Kapetanović, jedan od udarnih igli u timu Samire Hurem. O još jednoj sjajnoj polusezoni svog tima, svojim igrama, reprezentacija te planovima za budućnost Selma je govorila za SportSport.ba.

"Odlaskom pojedinih igačica sigurno da smo suzili igrački roster i u novu sezonu ušli bez pojačanja. Ipak, pokazale smo koliko smo mentalno i fizičke jake, te sve više koristimo naš omladinski pogon što je dodatno ohrabrujuća činjenica i to nam ulijeva sigurnost za budućnost. Ovakve igre su kruna i nagrada napornog rada seniorske, ali i mladih selekcija kluba", kaže Kapetanović na početku razgovora.

O njenim igrama govori sjajna statistika, ali nije od onih koji će hvaliti sebe.

"Ko god me poznaje zna da ne volim puno pričati o sebi, puštam da teren kaže sve, on je jedino mjerilo. Nisam nezadovoljna, mada svako će reći da uvijek može bolje. Mlada sam i imam vremena i prostor za napredovanje", ističe naša sagovornica.

Član je i reprezentacije BiH. Nada se novom pozivu, a najavila je i meč sa favorizovanom Engleskom.

"Što se poziva tiče, ne opterećujem se time. Ukoliko dođe odlično, najveća privilegija je nositi dres svetinje u kojoj živiš, ali ukoliko i ne dođe još jače ću trenirati i poštovati odluku selektorice. Ona najbolje zna i u njen posao se ni ja, ali ni niko drugi ne treba miješati. Engleska je velika ekipa sa zvučnim imenima i realno govoreći, naše šanse su minimalne. Ipak, mi smo prošle godine pokazale da nismo reprezentacija za popravljanje gol razlike i da će se dobro oznojiti kako bi nam uzele bodove. Lopta je okrugla, a mi imamo hrabro srce", sasvim iskreno kaže Kapetanović.

Njeni planovi su vezani za SFK 2000, ali priznaje da je san odlazak u inostranstvo.

"Trenutno sam fokusirana na SFK 2000, cilj nam je osvojiti duplu krunu, što dalje dogurati u Ligi prvaka, a svakako moj cilj je i sa reprezentacijom ostvariti što bolje rezultate u kvalifikacijama. Kada dođe vrijeme za to, svakako da bih voljela igrati u što kvalitetnoj ligi, npr. Švedska ili Njemačka, ali zaista dug je put ispred mene. Moram dosta raditi na sebi, posebno fizički, a vrata će se otvoriti, u to vjerujem", dodala je članica SFK 2000 Selma Kapetanović na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi