Kapić i društvo testirani na koronavirus, sada nestrpljivo očekuju rezultate

Nakon što je Luca Kilian zaražen

Kapić i društvo testirani na koronavirus, sada nestrpljivo očekuju rezultate · Saznajemo

E. Čaušević

Njemački bundesligaš Paderborn jučer je saopštio da igrač ovog tima Luca Kilian ima koronavirus.

To je prvi igraču Bundesligi koji je zaražen koronavirusom, a odmah su odgođene sve utakmice u Njemačkoj na naredne dvije sedmice. Njemački mediji pišu da je ovo stvorilo veliku paniku u ekipi Paderborna, te da je ostatak ekipe odmah morao u izolaciju.

Igračima i članovima kluba zabranjeno je da komuniciraju s medijima dok se ne smiri situacija. U ovom timu igra i bivši igrač Sarajeva, Rifet Kapić, koji je ljetos potpisao trogodišnji ugovor s Paderbornom.

Kako smo uspjeli saznati svi igrači Paderborna testirani su na koronavirus, te sada čekaju rezultate. U klubu se nadaju da neće biti više zaraženih, a više informacija bi uskoro trebalo biti poznato.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Atmosfera u ekipi je na dobrom nivou iako je jasno da su igrači zabriniti dok čekaju rezultate. Oni se nalaze u izolaciji, a naredni koraci kluba će se znati nakon što bude jasno da li ima još zaraženih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi