Bundesligaš ima plan: Zvučnicima protiv sablasne atmosfere na stadionu

Utakmica se igra pred praznim tribinama

Bundesligaš ima plan: Zvučnicima protiv sablasne atmosfere na stadionu

Već smo počeli viđati sablasne kadrove praznih stadiona tokom fudbalskih mečeva koji inače privlače desetine hiljada navijača.

Fudbal svakako gubi čar bez navijača na stadionima, ali nisu svi spremni tek tako prihvatiti trenutno stanje - nastalo zbog različitih zabrana kojima se želi spriječiti širenje koronavirusa.

Fortuna Dusseldorf navodno ozbiljno razmišlja tokom svoje naredne domaće bundesligaške utakmice, koja će biti odigrana "iza zatvorenih vrata", iskoristiti zvučnike koji su već svakako na stadionu i puštati "zvuke navijanja".

Pomenuti plan će biti isproban na sutrašnjem treningu na stadionu kako bi se vidjelo da li će zvučnici omogućiti barem sličnu atmosferu onoj koja vlada tokom utakmica. Inače, Fortuna ima veliku bazu navijača koji vjerno prate svoj klub na svakoj utakmici, kojoj mogu prisustvovati.

Nakon probe na treningu, igrači i struka će potom dati svoje mišljenje i odlučiti da li će se zvučnici koristiti i na utakmici. Riječ je o susretu 26. kola protiv Paderborna koji se igra u petak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vrlo važna utakmica za Fortunu koja se bori za opstanak. Paderborn se također bori za opstanak, ali su ga mnogi već otpisali s obzirom da je zakucan za dno tabele sa svega 16 osvojenih bodova.

Fortuna je trenutno na 16. poziciji (poziciji koja vodi u razigravanje za ostanak u Bundesligi) sa 22 osvojena boda, dok je prvi tim iznad crte Mainz koji ima četiri boda više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi