Kapić ostvario transfer karijere: I Lulić mi se javio...

Potpisao za švicarski Grasshoppers

Kapić ostvario transfer karijere: I Lulić mi se javio... · Intervju

Jedan od bh. fudbalera koji je na odličan način iskoristio januarski prijelazni rok je Rifet Kapić. Dosadašnji fudbaler Gorice je prelaskom u Grasshoppers napravio transfer karijere, potpisao je ugovor na četiri i pol godine, a Gorici je isplaćeno 500.000 eura na ime obeštećenja.

Kapić je potpisom za jedan od najvećih klubova iz Švicarske izrežirao detalj u jednoj filmskoj priči. Do prije dvije-tri su ga smatrali prosječnim igračem, pregovarao je sa klubovima iz Prve lige Federacije BiH, međutim sve se promijenilo nakon što je zadovoljio na probnom radu u Gorici. U ovom klubu je eksplodirao i prometnuo se u jednog od najboljih fudbalera u slovenačkoj ligi. 

"Osjećam se fantastično. Nisam očekivao da će se ovako sve završiti, ali sretan sam i ponosan što sam došao u ovako veliki klub. Imao sam još ponude iz Španije i sa Kipra, razmišljao sam proteklih dana mnogo o tome šta je najbolje za mene, međutim na kraju sam poslušao svoje srce i vjerujem da sam ispravno postupio", kaže mladi Rifet Kapić na početku razgovora za SportSport.ba.  

Da potpiše za Grasshoppers, priznaje, veliku ulogu je imao i trener ovog kluba Murat Yakin.

"Do prije nekoliko dana činilo mi se kako sam bliže odlasku u Španiju. Ponude koje su došle su bile jako slične, mogao sam da biram, no trener Grasshoppersa mi je dao do znanja koliko me želi u svom timu i to mi se svidjelo. Kada sam jučer potpisao ugovor djelovao je sretno, pružio mi je ruku i naglasio da jedva čeka da počnemo s radom."

Javio mu se i Senad Lulić.

"I Lulić je nekada igrao za Grasshopppers. Čim je vidio da je sve završeno nazvao me je da mi čestita i poželi sreću u novom klubu. Znači mi to." 

Period proveden u Gorici ostat će u posebnom sjećanju. 

"U Goricu sam došao na mala vrata. Taj klub će ostati dio mene zauvijek i svima s kojima sam sarađivao u proteklom periodu, od uprave, ekonoma do samih igrača, sam zahvalan do kraja života. Jesam ja, hvala Bogu, igrao dobro, no oni su mi pružili sve i omogućili da igram bez ikakvog pritiska." 

U prošlosti Kapić je nastupao za juniore Sarajeva, no na Koševu nisu znali kakvog kapitalca imaju. 

"Kada sam došao u Sarajevo iz Krajine imao sam cilj da jednog dana zaigram i za prvi tim, to je bila neka želja iz djetinstva, ali na kraju je ispalo drugačije. Oni su meni ponudili ugovor, željeli su da određeno vrijeme provedem na posudbi u visočkoj Bosni, međutim to se meni nije svidjelo. Odlučio sam otići, lutao sam po Hrvatskoj, Češkoj, Švicarskoj, ali na kraju se sve okrenulo. Ovo mi je nagrada što nikada nisam sumnjao u sebe. I kada nije išlo najbolje, rekao sam sebi: 'Rifete, nećeš odustati sve dok ne napraviš nešto u životu'". 

O Grasshoppersu i samom Cirihu se raspitivao posljednjih dana. 

"Od početka prijelaznog roka bila su nagađanja da će Grasshoppers poslati ponudu, tako da sam se još ranije počeo raspitivati. O klubu mogu reći samo najbolje. Grasshoppers je fenomenalno uređen, ima bogatu historiju, dobrog trenera, pa i igrački kadar u kojem je, između ostalog, i Jeffren koji je nekada igrao za Barcelonu. I sam Cirih mi se dopada." 

Problema sa prilagodbom ne bi trebao imati.

"Cilj mi je da što prije naučim jezik, mada se sa svima mogu sporazumijevati i na engleskom. Raduje me što u klubu ima i dosta fudbalera s naših prostora. Mislim da ću se brzo uklopiti."

Ukoliko se izbori za mjesto u timu, Kapić bi se mogao nadati uskoro i mjestu u reprezentaciji BiH.

"Odlazak u Grasshoppers je korak više u mojoj karijeri, a samim tim sam sada na jednom višem radaru. Naravno da sanjam reprezentativni dres i učinit ću sve da se igrama u novom klubu izborim za taj poziv. To bi bio najsretniji trenutak u mom životu", istakao je Kapić na kraju razgovora. 

Top Komentari

Rustempasa
Samo jos jedan dokaz koliko domaci klubovi NEMAJU POJMA.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi