Veliki iskorak u karijeri: Kapić potpisao za Grasshoppers

Nakon sjajnih partija u Sloveniji

Veliki iskorak u karijeri: Kapić potpisao za Grasshoppers · Zvanično

Rifet Kapić će, kao što se i najavljivalo, svoju karijeru nastaviti u švicarskom velikanu Grasshoppersu. 

Jedan od najperspektivnijih bh. fudbalera je danas doputovao u Cirih, a nakon što je uspješno prošao ljekarske preglede, potpisao je zvanično ugovor s klubom koji je čak 27 puta osvajao naslov prvaka. 

Kapić se Grasshoppersu obavezao na četverogodišnju vjernost, a prema neslužbenim informacijama, njegov sada već bivši klub Gorica će na ime obeštećenja dobiti 500.000 eura uz postotak od narednog transfera.

U prethodne dvije godine Kapić je bio najbolji fudbaler Gorice, a ove sezone je za ovaj slovenački tim u 23 nastupa postigao 11 pogodaka. Za njegove usluge se pored Grasshoppersa interesovala i Genoa. 

Grasshoppersov dres u prošlosti je nosilo nekoliko bh. fudbalera, među kojima se izdvajaju Izet Hajrović, Senad Lulić, Sanel Jahić, Veroljub Salatić...

Top Komentari

Filangi
Čestitke, Riki! Mnogo sreće ti želim u novom klubu, da uskoro zaigraš i za reprezentaciju i da te to odvede do kluba Lige prvaka! I, samo zdravlja dobrog, bez povreda! Sretno! :)
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi