Kapiten Bešiktaša prelomio: Nastupat će za Kosovo

Sve više igrača želi dres Kosova

Kapiten Bešiktaša prelomio: Nastupat će za Kosovo

E. Škorić

Nakon sjajnih rezultata, sve veći broj igrača spremno je zaigrati za Kosovo.

Kosovo je nedavno poraženo od Engleske, ali je uspjelo zabiti dva gola u Southamptonu, te je i dalje u igri za plasman na Evropsko prvenstvo.

Predsjednik Nogometnog saveza Kosovo Agim Ademi je priznao da Elvis Rexhbecaj iz Wolfsburga želi da igra za Kosovo, baš kao i Kemal Ademi iz Basela.

Sada je navodno istu želju izrazio i Necip Uysal, kapiten Bešiktaša, koji je porijeklom s Kosova.

Tvrdi se da su se menadžeri igrača počeli raditi na promjeni pasoša.

Prije tri godine Uysala je pozvao bivši kosovski selektor Albert Bunjaku, no iz nekog razloga on se tada nije odazvao, a 28-godišnji defanzivac je sada spreman ponosno nositi boje Kosova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Necip Uysal je imao jedan nastup za Tursku i igrao je za mlade selekcije Turske, no to je bio slučaj prije 10-ak godina. 

Top Komentari

MaDaj
"Kosovo je nedavno poraženo od Engleske, ali je uspjelo zabiti dva gola u Southamptonu, te je i dalje u igri za plasman na Evropsko prvenstvo." Uspijeli ljudi zabiti 2 gola u Southamptonu.. onaj treci je pao u Birminghamu sigurno :)
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi