Kapiten Dortmunda savjetuje Sancha: Ostani još barem godinu...

Reus ga ne želi izgubiti

Kapiten Dortmunda savjetuje Sancha: Ostani još barem godinu...

Kapiten Borussije Dortmud Marco Reus smatra kako bi jedan od najboljih nogometaša ovog tima Jordan Sancho trebao sačekati prije nego što napusti ekipu.

Sancho ima samo 20 godina, a fantastičnim partijama iz ove i prošle sezone privukao je interes brojnih evropskih velikana, prije svega onih s Otoka.

U svojim redovima ga najviše želi vidjeti Manchester United, ali kapiten Reus mu savjetuje da ovog ljeta ne ide nigdje i da barem još jednu sezonu provede kao član Milionera.

"On bi trebao ostati još barem jednu ili možda dvije godine kod nas", kaže Reus za Sport Bild pa obrazlaže svoju konstataciju:

"Po mom mišljenju, trenutno mu nigdje ne može biti dobro kao ovdje. Kasnije može napraviti neki veliki iskorak. Postat će još kompletniji igrač tako što će se razvijati kod nas kao starter".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Reus je i sam prije nekoliko godina imao dosta prilika da napusti Dortmund i ode u neki od najvećih klubova svijeta, ali poručuje kako je njegovo srce uvijek bilo na Signal Iduna Parku.

"Imao sam ponude i pozive. Od svih sam najviše poštovao Bayern Minhen zbog onoga što taj klub radi već decenijama u nazad. Ali, uvijek sam želio da igram za Borussiju Dortmund. To je uvijek bio klub u koji me je srce vuklo. Još dok sam igrao za Monchengladbach, rekao sam sebi: 'ili ćeš preći u Dortmund ili u neku drugu ligu'", poručuje 30-godišnjak koji će vjerovatno ostatak karijere provesti u žutom dresu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi