Bundesliga može početi, ali tri su uslova za to

Stav stručnjaka

Bundesliga može početi, ali tri su uslova za to

Admin Čaušević

Prva jača evropska liga koja bi trebala startati je njemačka Budnesliga i to u maju. 

Prethodnih dana neki bundesligaši su već počeli trenirati poštujući propisane mjere, a od sutra isto čeka i fudbalera Bayerna, trenutnog lidera prvenstva.

Virolog Alexander Kekule je mišljenja kako bi Bundesliga mogla startati ponovo u maju, ali pod određenim uslovima. Igralo bi se isključivo pred praznim tribinama, dok bi se igrači morali pridržavati određenih mjera.

"Problem može biti riješen virološki, ali samo tako da se za fudbalere napravi poseban 'balon'. Ekipe bi morale biti u posebnim karantenama, a na raspolaganju bi trebalo biti 20.000 testova na koronavirus da bi se mogle provoditi stalne provjere", kazao je Kekule u razgovoru za televiziju ZDF.

Treći uslov je da se fudbalskim timovima izdaju posebne dozvole za kretanje jer su u Njemačkoj zbog pandemije koronavirusa na snazi mjere ograničenog kretanja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, 36 klubova iz Bundeslige i Cvajte su se početkom sedmice dogovorili kako se prvenstvo treba privesti kraju kako bi se ublažili finansijski gubici koji se procjenjuju na 750 miliona eura.

Do kraja Bundeslige je ostalo da se odigra još devet kola. Nakon 25 odigranih rundi vodeći Bayern ima četiri boda prednosti nad Borussijom Dortmund. Ova dva tima su ovog vikenda trebali odmjeriti snage.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi