Kapiten njemačkog tima dobio otkaz jer se pokazalo da je nacista

Dobro je znao šta radi

Kapiten njemačkog tima dobio otkaz jer se pokazalo da je nacista

E. Čaušević

Kapiten njemačkog trećeligača Chemnitzera, Daniel Frahn, dobio je otkaz nakon što se pokazalo da podržava neonaciste.

Frahn je prije nekoliko mjeseci bio u centru pažnje nakon što je nosio majicu na kojoj je pisalo "HooNaRa" što je skraćenica za "Huligani, Nacisti, Rasisti".

Tada je klub upozorio svog 32-godišnjeg kapitena koji se pravdao da nije znao šta ta majica znači. On je nju nosio kada je ubijen jedan od pripadnika ove navijačke grupe.

Čelnici Chemnitzera su mu povjerovali i odlučili su da ga neće kazniti, ali se ispostavilo da je to bila greška. Proteklog vikenda Frahn je ponovo pokazao podršku kao neonacističkoj grupi i dokazao da dijeli njihovo mišljenje.

Bivši igrač Leipziga je bio na tribinama pored vođe navijača "HooNaRa" grupe i nosio je majicu na kojoj je pisalo "podržite svoje lokalne huligane". Ovaj put klub mu nije mogao to oprostiti i objavili su jučer da je s njim raskinut ugovor.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

"Pogriješili smo što smo mu vjerovali jer je njegovo izvinjenje bilo lažno. Dobro je znao o čemu se radi. Ne možeš biti kapiten ili dio tima ako podržavaš takve ideje. Obaveza ovog kluba je da uvijek bude na suprotnoj strani od desničarskog ekstremizma", poručili su iz Chemnitzera.

Ovaj napadač ponikao je u dresu Cottbusa, a još je igrao za Herthu, Leipzig i Heidenheim.

Top Komentari

makelele
Za ovakve sigurno ima mjesta u Zrinjskom il Širokom Brijegu, odmah bi dobio kapitensku traku...
14 0
SeoRusilac
Njemacka je to sine
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi