Kapiten Rivera ne smije doputovati u Španiju: Ukoliko dođe španska policija će ga odmah uhapsiti!
Leonardo Ponzio je prije nekoliko godina nosio dres Zaragoze i sumnja se da je jedan od fudbalera koji su namjestili meč protiv Levantea. Mnogi su već osuđeni, no Ponzio nije jer nikada nije htio da dođe u Španiju.

Optužen za namještanje

Kapiten Rivera ne smije doputovati u Španiju: Ukoliko dođe španska policija će ga odmah uhapsiti!

Endin Čaušević

Revanš velikog finala Copa Libertadores između River Platea i Boce Juniors trebao bi se konačno odigrati 9. decembra i to u Madridu na Santiago Bernabeu.

Duel ljutih rivala trebao se igrati prošle subote na Monumentalu, no meč je odgođen nakon što su navijači Rivera napali autobus u kojem su bili fudbaleri Boce. COMENBOL je nakon toga odlučio da će se utakmica igrati van Argentine što je razočaralo javnost u ovoj zemlji, a izbor je na kraju pao na Madrid i Santiago Bernabeu.

Potražnja za ulaznicama je nevjerovatna jer su organizatori dobili čak 150.000 zahtjeva. Ovo će sigurno biti utakmica godine na kojoj možemo sve očekivati zbog svih incidenata koji su se dešavali u posljednje vrijeme. River je zaista oslabljen što neće igrati na svom terenu, no za to može kriviti svoje huligane.

No, lošim vijestima za River nema kraja jer se špekuliše da bi revanš mogao propustiti iskusni kapiten ovog tima Leo Ponzio. On zbog povrede nije igrao prvi meč, ali su se nadali da će biti veliko pojačanje za vezni red u revanš utakmici.

Ipak, postoje velike mogućnosti da neće igrati i to zbog bizarnog razloga. Naime, on je optužen za namještanje utakmica dok je još nosio dres Zaragoze. U Španiji se istražuje meč Zaragoza-Levante, a u prvom planu upravo je Ponzio. Ova utakmica se igrala 2011. godine i sumnja se da je Ponzio bio jedan od igrača koji je uzeo ogroman novac za namještanje.

Već se dokazalo da je bilo onih koji su namjestili ovaj meč i dobili su po dvije godine zatvorske kazne, te šest mjeseci suspenzije bavljenjem fudbalom. Nakon toga pojavila su se nova imena fudbalera koji su navodno dio svega, a jedan od njih je i Ponzio. Zbog toga bi se moglo desiti da on neće igrati u finalu, te da uopšte neće doputovati u Madrid kako ne bi bio priveden od strane španske policije.

Top Komentari

adis_D11
Karte prodavati samo navijacima Rivera jer oni su zvanicni domacin.Mjesto monomentala igra se na bernabeu,sve jasno.
10 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije