Kapiten Senegala neizvjestan za duel sa BiH

Kouyate propustio nekoliko treninga

Kapiten Senegala neizvjestan za duel sa BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u utorak 27. marta odigrati prijateljski meč protiv Senegala u Le Havreu.

U odnosu na Bugarsku, Senegal će Zmajevima biti dosta ozbiljnija provjera a postoji velika vjerovatnoća da će naš protivnik u utakmicu ući oslabljen za kapitena Cheikhoua Kouyatea.

Ovaj 28-godišnji defanzivni veznjak posljednjih dana ima problema sa stomakom i propustio je nekoliko treninga, a medicinski tim senegalske reprezentacije poručuje da je njegov nastup protiv BiH pod znakom upitnika.

Ipak, selektor Aliou Cisse se nada da će se Kouyate oporaviti do duela sa Zmajevima, a odluku o njegovom nastupu će donijeti sutra (ponedjeljak) kada je zakazan posljednji trening pred utakmicu.

Bitno je istaći da su ostali fudbaleri Senegala zdravi i spremni za utakmicu, što raduje selektora ove afričke selekcije.

Cheikhou Kouyate igra za West Ham a za reprezentaciju je debitovao 2012. godine i do sada sakupio 40 nastupa, uz dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi