Kapitenu otkaz jer je nakon teške nesreće odbio manju platu

Derby se odlučio na zanimljiv potez

Kapitenu otkaz jer je nakon teške nesreće odbio manju platu

Midhat Šljivak

Engleski Derby County odlučio je da otpusti kapitena kluba Richarda Keogha.

Ovaj 33-godišnji fudbaler je nedavno doživio tešku povredu koljena. Nalazio se u automobilu kojeg je u pijanom stanju slupao njegov saigrač Tom Lawrence i sa terena će odsustvovati više od godinu dana.

Klub je nakon svega odlučio da mu smanji primanja. Željeli su mu znatno 'skresati' primanja od 1.3 miliona funti godišnje, ali je on ponudu odbio.

Nakon toga ga je klub odlučio otpustiti i to su zvanično potvrdili sinoć.

"Nakon disciplinskog postupka odlučeno je da se raskine ugovor sa gospodinom Keoghom. Na ovu odluku se može žaliti u periodu od 14 dana. Kao što smo ranije najavili, klub neće tolerisati ponašanje igrača kojim stavljaju sebe i svoje kolege u rizik od povreda ili koji uništava ugled kluba", saošteno je iz Derbyja.

Tom Lawrence, te još jedan saigrač Mason Bennett, koji je također učestvovao u nesreći izgubili su vozačke dozvole na dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi