Zašto je Wayne Rooney odabrao broj 32 i zbog čega je porodica u strahu od toga?

Nevjerovatna situacija

Zašto je Wayne Rooney odabrao broj 32 i zbog čega je porodica u strahu od toga?

M. Šljivak

Wayne Rooney je odlučio da se vrati u Englesku.

Legendarni reprezentativac Engleske će od januara postati novi igrač Derby Countyja sa kojim je prije nekoliko dana potpisao ugovor.

Interesantno je svakako da će iskusni ofanzivac u Derbyju nositi dres sa brojem 32, a razlog je sasvim jednostavan.

Sponzor ovog engleskog tima je kladionica 32Red. Ova kompanija će plaćati Rooneyjevu platu u ovom timu od 90.000 funti, a Wayne se obavezao da nosi broj 32.

Ipak, to nije obradovalo njegovu suprugu Coleen. Ona nije željela nikakve dogovore sa kladionicama, posebno kada se zna da je Wayne često znao gubiti ogroman novac u kockarnicama.

"Radovala se povratku u Englesku, ali je ovo sa kladionicom bacilo sjenu na sve. Ona i Wayneova porodica su zabrniti zbog dogovora i smatraju da će ga oni vratiti starim navikama i kockanju", priča izvor blizak porodici za The Sun.

Rooney je 2017. godine u jednom kasinu u Manchestru za noć izgubio milion funti, a i sam fudbaler je još 2006. godine priznao da ima problema sa kockanjem.

"Smatrao sam da znam gdje griješim i činio sam ono što većina kockara radi. Pokušao sam vratiti uloge, ulagao sam veće sume i naravno od toga nije bilo ništa", rekao je Rooney.

Engleski mediji tvrde da se Wayne odlučio vratiti u Englesku i kako bi spasio brak koji je tokom boravka u SAD-u upao u krizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi