Karabukspor u finišu ispustio trijumf nad Trabzonsporom

Na kraju remi

Karabukspor u finišu ispustio trijumf nad Trabzonsporom

Jedan od derbija 21. kola Super lige Turske igrali su Karabukspor i Trabzonspor, a pobjednika nakon devedeset minuta utakmice nije bilo. 

Meč je završen rezultatom 2:2, iako je domaćin do samog finiša imao rezultatsku prednost. Gosti su prvi došli u vodstvo, a strijelac je bio Gural u deetom minutu.

Karabukspor je izjednačio tek u nastavku, tačnije u 52. minutu preko Akce. Dva minuta kasnije za potpuni preokret pobrinuo se Eneramo.

Karabukspor je vodstvo zadržao sve do 87. minuta, kada je za konačnih 2:2 pogodio Gural kojemu je to bio drugi pogodak večeras.

Karabukspor je peti na tabeli sa 34 boda, dok je Trabzonspor deveti sa četiri boda manje.

Turska Super liga, 21. kolo:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Karabukspor – Trabzonspor 2:2 (Akce 52., Eneramo 54./Gural 10., 87.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.