Karač: Dajte igračima punu podršku

Održana press konferencija NK Jedinstvo

Karač: Dajte igračima punu podršku

Danas je na stadionu Pod borićima održana konferencija za štampu Nogometnog kluba Jedinstvo Bihać. Ispred kluba su prisustvovali Zekerijah Alagić, predsjednik kluba, Nermin Karač, šef stručnog štaba NK Jedinstvo, Edin Ibrahimpašić, član Uprave kluba i Edis Begatović, kondicioni trener.

Prisutne novinare je pozdravio predsjednik Alagić koji je naglasio kako će dati sve od sebe uz pomoć ostalih članova Uprave  napraviti sve kako bi NK Jedinstvo stalo na što bolje noge. "Maksimalno ćemo raditi na omladinskom pogonu kluba, kako bi jednog dana iznjedrili kvalitetnog igrača", dodao je Alagić. Također predsjednik je rekao kako Jedinstvo mora igrati u Premijer ligi BiH, te da je Jedinstvo u vrlo dobrim odnosima s Krajinom, Krajišnikom i Podgrmečom. Nakon toga riječ je dao Nerminu Karaču, šefu stručnog štaba. 

 

Karač je istakao kako su crveno – bijeli odradili preko 60 treninga, te odigrali četiri utakmice. Naglasio je kako je njegova ekipa odigrala najbolju utakmicu protiv ekipe Zadra. Također je rekao kako će se na listi naći 25 igrača. Međutim lista još nije konačna te će se konačni spisak znati do kraja prijelaznog roka. "

 

"Molim Vas da igračima date punu podršku, jer oni to zasigurno zaslužuju. Ekipa je veoma mlada i imamo veliko bogastvo u ovim igračima" istakao je Karač te je još dodao kako će Jedinstvo igrati zapaženu ulogu ove sezone u Prvoj ligi FBiH.

 

Veliki broj novih igrača

Od prošlogodišnje ekipe ostala su dva igrača (Kovačević i Čizmić). Klub su pojačali Mešić, Dizdarić, Trejić, Čahtarević, Galin... Ipak šef struke Karač je naglasio kako je ekipa mnogo jača, nego protekle sezone, te da će se u narednim utakmica do početka sezone uigravati, kako bi najboljih 11 izborili svoje mjesto.

 

Cijene karata 3 KM

Određeno je da će cijene ulaznica za domaće utakmice Jedinstva od naredne sezone iznositi 3KM, dok će jeftinije karte biti za penzionere.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

Na kraju press konferencije novinarima je Aljo Bobić, portparol kluba rekao kako su pred nogometašima Jedinstva još tri pripremna susreta i to protiv Crikvenice sutra, bivšeg premijerligaša, ekipa Kozare, te ekipe Viteza iz Bužima.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti