Karačić: Hvala Bogu ambicije su opet visoke - borba za oba trofeja!

Trener Širokog Brijega na početku priprema

Karačić: Hvala Bogu ambicije su opet visoke - borba za oba trofeja!

U Širokom Brijegu danas je obavljena prozivka nogometaša te je odrađen prvi trening u sklopu priprema za novu sezonu. 

Tom prilikom za portal SportSport.ba govorio je Toni Karačić, trener tima s Pecare.

"Ambicije kluba su uvijek hvala Bogu vrlo visoke. Tako i krećemo u ovu sezonu, i dalje se želimo boriti za oba trofeja. Mislim da imamo za to kvalitet, i kao momčad i kao klub".

O igračkom kadru:

"Sigurno će biti dolazaka igrača. Mi smo sada malo podmladili momčad, znate da kao klub uvijek dajemo priliku mladim igračima. Želimo im pružiti priliku da rade s prvom ekipom, neke od njih možda ćemo koristiti i u prvenstvu. Što se tiče novih dolazaka, sigurno je da nećemo srljati. Gledat ćemo da dovodimo samo one koji će biti pojačanja. Sigurni smo da će prelazni rok biti dovoljno dug i da ćemo se kvalitetno pojačati".

Postoje li neke pozicije na kojima posebno 'škripi'?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Trenutno nismo deficitarni ni na jednoj poziciji. Želimo poduplati konkurenciju po pozicijama. Pokušat ćemo dovesti neke kvalitetne i iskusne igrače. Kao što sam već rekao, sigurni smo da će takvih biti na tržištu i da ćemo ih dovesti ako ne do početka prvenstva onda početkom istog", kazao je Karačić.

Inače, Široki Brijeg je prošlu sezonu završio na 7. poziciji te je došao do polufinala Kupa BiH.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
85x put trener Sirokog,85x obecava borbu za vrh,85x ga smjene nakon 4 kola
3 1
seibeg
Ma taj klub lagano pada iz godine u godinu, za godinu-dvije-tri će se boriti za opstanak u Premier ligi i ispasti u niži rang gdje im je i mjesto, nema više pomoći sudija i otimačine bodova kao nekad što je bilo, takvi su bili i Modriča, Brotnjo, Leotar, Ljubuški, Posušje, pa su završili gdje i treba ...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi