Karačić: Igrali smo protiv najboljih, idu bolji rezultati

Trener Širokog tvrdi

Karačić: Igrali smo protiv najboljih, idu bolji rezultati

M. Maksimović

Bez obzira što nakon četiri kola Široki Brijeg još uvijek ne zna za trijumf, trener ovog kluba Branko Karačić zadoovljan je onim što su sinoć prikazali njegovi igrači u hercegovačkom derbiju protiv Zrinjskog, kao i rezultatom kojim je okončan meč.

"Znali smo kvalitet Zrinjskog i shodno tomu smo se postavili na način na koji smo igrali od početka susreta. Do pogotka Zrinjskog u prvom poluvremenu bili smo ravnopravan protivnik. Ipak, kiksom ili malom neopreznošću gostima smo podarili vodstvo”, rekao je Karačić, koji je u nastavku sve karte nbacio u napad.

“U nastavku smo krenuli ofanzivije, ulazak Menala donio je i bolji ritam naše igre, izjednačili smo i na kraju zasluženo osvojili bod. Bod protiv akutualnog prvaka je dobar zalet za ono što slijedi”, dodao je.

Naredno kolo donosi gostovanje Širokog Brijega kod Čelika u Zenici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Bod protiv Zrinjskog će, nadam se, biti podstrek za mečeve koji dolaze. Iza nas su utakmice protiv tri najkvalitetnija tima lige i nadam se da sad slijede bolji rezultati, uz vjeru da će i forma biti sve bolja. Moja očekivanja su da u Zenici protiv Čelika ostvarimo prvi trijumf sezone”, rekao je Karačić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi