SportSport.ba izabrao pet najboljih golova četvrtog kola

Kolo eurogolova

SportSport.ba izabrao pet najboljih golova četvrtog kola

S. Bošković, foto: A. Berbić

Jučer je odigrano četvrto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Na šest utakmica postignuto je 13 golova. Mreže su se najviše tresle na Koševu gdje je Sarajevo u dramatičnoj završnici savladalo Krupu rezultatom 3:2. Tri gola viđena su na Otoci gdje je Olimpic pobjedom od 3:0 nad Čelikom upisao prvu ovosezonsku pobjedu. Dva gola pala su na Tušnju i na Pecari. Sloboda je s 2:0 savladala Želježničar, a Široki Brijeg i Zrinjski su u jednoj sjajnoj utakmici podijelili bodove odigravši 1:1. Vitez je minimalnim rezultatom savladao Metalleghe, a jedini susret bez golova su odigrali Radnik i Mladost Doboj-Kakanj. 

Iako nije postignut veliki broj golova, postignuto je nekoliko iznimno lijepih golova, a ovo je najljepših pet.

5. Ivan Peko (Široki Brijeg - Zrinjski)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Peko je uzeo jednu loptu na oko 20 metara od gola Širokog Brijega, ušao u kazneni prostor domaćina i kraj tri defanzivca Širokog sjajnim šutem je matirao domaćeg golmana. 





4. Ivan Baraban (Široki Brijeg-Zrinjski 1:1)

Odličnu akciju Širokog Brijega prelijepim golom je okrunio Ivan Baraban. Lončar je glavom vratio Barabanu jedan ubačaj fudbalera Širokog, a Barabanu je lopta na oko sedam metara od gola Zrinjskog savršeno sjela na volej. Golman gostiju mogao je samo gledati ovaj šut.




3. Rijad Kobiljar (Olimpic-Čelik 3:0)

Kobiljar se sam oslobodio svog čuvara i sa samog vrha šesnaesterca prelijepim šutem matirao golmana Čelika koji nije imao nikakve šanse da zaustavi ovaj udarac. 




2. Nemanja Stjepanović (Sloboda-Željezničar 2:0)

Sjajnu akciju Slobode prelijepim golom okrenio je Stjepanović. Zeba je dodao loptu do Merzića koji ju je proslijedio Stjepanoviću, a ovaj je bez razmišljanja šutirao s 30 metara i pogodio lijeve rašlje gola Kjosevskog.



1. Samir Radovac (Sarajevo-FK Krupa 3:2)

Fudbaleri Sarajeva u posljednje vrijeme dosta često postižu eurogolove. Ovog kola bio je red na Samira Radovca. On je nakon lijepe akcije Sarajeva primio jednu povratnu loptu na oko 25 golova od gola Krupe i pogodio lijeve rašlje gola Ilića. Definitivno, gol kola, a ujedno i jedan od najljepših golova dosadašnjeg dijela sezone. 



Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi