Karačić zamjeri igračima na soliranju, Osmanhodžić Posušje svrstao u top 4 ekipe u državi

Press konferencija nakon meča na Mokrom Docu

Karačić zamjeri igračima na soliranju, Osmanhodžić Posušje svrstao u top 4 ekipe u državi

Eldar Ganibegović

U prvoj utakmici devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Posušje je na Mokrom Docu ugostilo Tuzla City, a meč je završen rezultatom 1:1. 

Begić je doveo domaći tim u vodstvo u 32. minuti ,da bi izjednačenje i bod gostima iz Tuzle donio Hodžić u 50. minuti.

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj su se medijima obratili trener Posušja, Branko Karačić, te pomoćni trener Cityja Adnan Osmanhodžić, koji je danas vodio tim nakon razlaza s Milenkom Bošnjakovićem.

"Razočarani smo jer smo ozbiljno shvatili ovu utakmicu. Znali smo protivnika, u prvom poluvremenu smo morali riješiti utakmicu u svoju korist. Morali smo drugi zgoditak dati i onda bi išlo na našu ruku", započeo je obraćanje Karačić, pa nastavio:

"Drugo poluvrijeme smo dobro otvorili utakmicu. Nažalost, par pojedinaca težili su efektnošću da zabiju taj drugi zgoditak da si olakšamo nastavak utakmice i nakon toga što nismo to realizirali sigurno da je Tuzla došla do izjednačenja nažalost."

"Nakon toga morali smo, uz sve probleme koje smo imali uoči ove utakmice, zbog povrijeđenih i bolesnih igrača, morali smo nešto raditi, ali kako je utakmica odmicala mi smo bili sve rastrzaniji, Tuzla sve opasnije i na kraju, zadnjih desetak minuta smo visili zbog njihovih kontri i naše nepovezanosti. Žurili smo s dugim loptama", mišljenja je trener Posušja.

"Trebali smo riješiti utakmicu. Nažalost nismo. Sigurno da nismo sretni, međutim idemo dalje. Čestitam dečkima na velikim stvarima, dobrim stvarima, ali isto tako na individualizmu nikome neću dozvoliti. Čestitam Tuzli", zaključio je.

"Čestitam na ambijentu i utakmici. Tuzla City nije igrala dobro prvo poluvrijeme. Inače igramo dobro, ali bodova nema. Ono što želim da kažem da smo svakome stvorili po četiri-pet izuzetnih prilika do sada, ali u Posušju nismo uspjeli to. Posušje je po kvalitetu i formi među četiri ekipe u Bosni i Hercegovini. Pokušali smo da se postavimo ovaj put da prepustimo posjed lopte Posušje i bilo je katastrofalno, drago mi je da je rezultat ostao samo 1:0", istakao je Osmanhodžić i dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"S nekim izmjenama drugo poluvrijeme, uz razgovor s igračima, nakon turbulentnog jučerašnjeg dana kada smo ostali bez šefa stručnog štaba koji je pripremao sve ovo, tako da bod je sigurno velika zasluga Milenka Bošnjakovića. Ja bih se zahvalio na fer i korektnoj igri i navijanju i drago mi je da smo zaustavili niz poraza."

Posušje je nakon ove utakmice na petom mjestu s 13 bodova, bodom više i čak tri utakmice više od Zrinjskog, dok je Tuzla City ostao na 11 mjestu sa sedmim osvojenim bodom i tu će i ostati nakon ovog kola.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi