Osvojen je večeras veliki bod u Posušju, da li konačno slijede bolji dani za Tuzla City?

Remi u Hercegovini

Osvojen je večeras veliki bod u Posušju, da li konačno slijede bolji dani za Tuzla City?

Edmir Škorić

Jedna jako dobra utakmica odigrana je večeras na Mokrom Docu u Posušju gdje su istoimeni domaćin i FK Tuzla City podijelili bodove, odigravši 1:1.

S obzirom na trenutnu formu i stanje na tabeli, Posušje je imalo ulogu favorita, doduše ne preveliku, ali domaćin iako je bio uglavnom bolji na terenu, nije došao do pobjede.

Dvije dobre prilike za domaće na otvaranju, ali ni Brković ni Krišto nisu bili precizni, da bi potom Begić pucao preko gola. U 11. minuti prvi udarac u okvir gola od strane gostiju, no Kolić brani udarac Nukića sa oko 25 metara.

Opasan napad u 14. minuti za domaće, ali je Šukilović u posljednji čas spasio ispred Mandića koji je krenuo sam na gol Tuzlaka. Veliku šansu imao je Boban, ali je Fejzić uz pomoć stative spasio Tuzlake.

I onda je u 31. minuti domaćin zasluženo došao do vodstva. Maglica je centrirao s lijeve strane, a Begić glavom pogodio za 1:0.

Oglasi

Posušje je i pored gola bilo bolje u prvih 45 minuta, konkretnije i opasnije, ali na odmor se otišlo s tih 1:1, a nastavak donosi mnogo bolju igru Tuzle City i na kraju gol koji im je donio vrijedan bod.

U 50. minuti je Begić mogao da povisi na 2:0 kada je izašao sam pred Fejzića, ali mu je ovaj odbranio, a onda slijed ikazna i Hadžić u 51. minuti postiže lijep gol za izjednačenje i za konačan rezultat.

Pantelić je zatim šutirao sa 20 metara, ali brani golman Posušja. Potom se ponovo Posušaci više pitaju na terenu, stvaraju šanse preko Bobana i Rozića, ali rezultat se više ne mijenja. Bila je i jedna diskutabilna situacija. Mehanović je pao u šesnaestercu domaćina petnaestak minuta prije kraja, gosti su vjerovali da je to bio faul za penal, sudija se nije oglasio.

Ovo je za Tuzlake bio prvi meč bez smijenjenog trenera Milenka Bošnjakovića i prvi bod nakon tri vezana poraza. No, sa sedam bodova su i dalje u opasnoj zoni, a u narednom kolu gostuju kod posljednjeplasirane Zvijezde 09.

Oglasi

Što se Posušja tiče, sa 13 bodova je petoplasirani tim na tabeli, a da je danas slavio bio bi na trećem mjestu.

Posušje - Tuzla City 1:1

Posušje: Kolić, Brković, Mandić, Krišto, Begić, Joao Erick, Marić, Bešlić, Maglica, Jenjić, Boban.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Fejzić, Delimeđac, Šukilović, Nukić, Hadžić, Mehanović, Pantelić, Hodžić, Redžić, Kobiljar, Ordagić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi