Karačić otvoreno nakon Slobode: Priznajem i svoje greške

Širokobriježani ipak mogu biti zadovoljni otvaranjem sezone

Karačić otvoreno nakon Slobode: Priznajem i svoje greške

Samir Mlaćo

Široki Brijeg je porazom od Slobode na Tušnju otišao na reprezentativnu pauzu.

Tuzlaci su slavili čak 3:0, te iznenadili Širokobriježane.

Danas je na stadionu Pecara održana press konferencija, a prisutnima se obratio trener Toni Karačić.

"Zadovoljni smo ostvarenim učinkom, iako ostaje žal zbog neugodnog poraza u posljednjoj utakmici na gostovanju kod FK Sloboda Tuzla (𝟑:𝟎). No, moram reći kako sam ponosan na svoje igrače. U dosadašnjim utakmicama, a mnogi će to i potvrditi, igrali smo dosta sadržajan i kvalitetan nogomet, osvojili 11 bodova i na bod smo od samoga vrha, istaknuo je Karačić i dodao kako bi bio nekorektan prema svojoj momčadi i kolegama u stručnom stožeru kada bi mislio i rekao drugačije.

"Priznajem i svoje taktičke greške u zadnjoj utakmici. Sigurno smo mogli i bolje i drukčije. Ipak, ne bi bio korektan kada bi sada kukao i izražavao nezadovoljstvo. Odradili smo kvalitetan ciklus, pokazali određenu kvalitetu i sigurno stekli potrebno samopouzdanje za više domete".

Očekuje se da će sezona biti neizvjesna.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne mogu reći kako ovdje u igraju vrlo kvalitetni igrači i rade isto takvi treneri, ali imaju određeni legitimitet i iskustvo. Ova je liga vrlo zanimljiva i možda najneizvjesnija u ovom dijelu Europe i to joj daje određenu draž. Do kraja će se voditi borba za sve ključne pozicije, kako u vrhu, tako i na dnu. Nikoga ne treba otpisivati. Primjerice, iako nakon pet utakmica nemaju ni boda na svome kontu FK Olimpik Sarajevo ne treba otpisivati. Oni su s pravom u ovoj ligi i sigurno će biti bolji i konkurentniji", mišljenja je Karačić.

Širokobriježani će sutra na četverodnevne pripreme u Tučepe, a odigrat će i jedan prijateljski meč.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fareus1921
Svakom se može desit
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije