Strateg Širokog nakon trijumfa u Zenici

Karačić: Pobjeda nam mnogo znači za vraćanje samopouzdanja

Dino Kurbegović

Nogometaši Širokog Brijega nakon tri godine ponovo su pobijedili Čelik na Bilinom polju. Gosti s Pecare golom Menala u finišu utakmice došli su do prve pobjede u sezoni, koja će im mnogo značiti za nastavak sezone.

Jedna od najjačih karika Širokog jeste njihov trener, iskusni lisac Branko Karačić, danas je pravovremenim izmjenama režirao pobjedu svoje ekipe, naravno uz pomoć domaćih igrača, koji su bez potrebe zaradili tri crvena kartona.

Nakon utakmice gostujući strateg bio je sretan zbog pobjede protiv teškog protivnika.

"Sigurno da sam zadovoljan rezultatom, mi smo najavljivali da u Zenicu dolazimo pokušati ostvariti prvu pobjedu u sezoni i sretni smo zbog toga.Kada je u pitanju utakmica, prvo poluvrijeme za zaborav, bez šanse, izgledali smo umorno, iscijeđeno, bezidejno, te smo morali reagovati.Pogodili smo s dvije izmjene, da sam mogao na poluvremenu bi napravio pet izmjena.Naravno da nam je dosta olakšao posao crveni karton Haurdića, to nam je dalo veću sigurnost, želju i mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili", ističe Karačić.

Današnja pobjeda mnogo će značiti za nastavak prvenstva

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno da nam dosta znači ova pobjeda, znamo kakve Široki ima ambicije i šta predstavlja u Premijer ligi.Imali smo tri veoma teške utakmice, uključujući i današnju. Igrali smo protiv Slobode, Željezničara, Zrinjskog i Čelika, prve tri su i ponajbolje ekipe u ligi. Današnja tri boda nam mnogo znače radi vraćanja samopouzdanja i vjere u svoje sposobnosti, iako smo svjesni toga da nam predstoji puno posla, tako da nas ne smije puno dignuti današnja pobjeda u Zenici" kazao je Karačić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi