Karačić: Uz kvalitetnu pripremu do što boljeg rezultata

Selektor bh. juniora o kvalifikacionim grupama

Karačić: Uz kvalitetnu pripremu do što boljeg rezultata

Juniorski reprezentativci će se u elitnom krugu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u martu iduće godine takmičiti sa Austrijom, Danskom i Turskom. 

Selektor Toni Karačić je za zvaničnu stranicu N/FSBiH izjavio da je svjestan da njegovu selekciju očekuju teški mečevi, međutim nada se najboljem. 

„U ovoj fazi natjecanja nema slabih protivnika, pa nismo očekivali ni lakšu ni težu grupu. Moramo što kvalitetnije da se spremimo i idemo utakmicu po utakmicu. Nadamo se najboljem, ali sigurno je da su sve ekipe veoma dobre i da nas očekuju teški mečevi.“

Karačić je prokomentarisao i grupu u kvalifikacijama za EP 2018/19.:

„Nizozemska i Irska sigurno imaju kvalitet i ostvaruju dobre rezultate u omladinskom fudbalu. Ni Farske Otoke ne treba potcijeniti. U svakom slučaju najvažnije je kako ćemo se pripremiti za kvalifikacije. Grupa je teška, ali može se ostvariti plasman u elitni krug. Moramo ozbiljno pristupiti poslu i samo tako možemo ostvariti dobre rezultate.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije