Karačić: Volim i želim bodove uz kvalitetniju igru

Trener Širokog Brijega

Karačić: Volim i želim bodove uz kvalitetniju igru

M. Maksimović

Široki Brijeg je u Zenici konačno podsjetio na najblistavije trenutke kluba, iako je ruku na srce igra i na Bilinom polju tokom prvog poluvremena bila za zaborav. 

Nedostajali su Branku Karačiću Wagner i Crnov,  što se odrazilo na kvalitet igre koja je ipak kako je odmicao meč bila sve bolja. Ma mlin Širokobriježanima išao je također i crveni karton Anesa Haurdića.

“Kao samokritičan trener, reći ću da volim i želim bodove uz kvalitetniju igru. Doživljaj i zadovoljstvo potpuni su samo u tom slučaju. Pobjeda u Zenici naravno, veoma je važna, posebice s aspekta samopouzdanja”, rekao je Karačić za SportSport.ba.

Bodovi iz Zenice popravili su raspoloženje i u svlačionici među igračima koji sad s mnogo više elana dočekuju susret s Krupom na Vrbasu.

“Trebaju nam pobjede u kontinuitetu. Zbog toga je susret s Krupom posebno važan. Nemamo previše informacija, pomalo ih skupljamo, ali ono što znam o njima je nešto što tjera na oprez iako je riječ o klubu koji debituje u Premijer ligi. Iskustvo mi govori da su klubovi koji iz nižeg ranga uđu u Premijer ligu ambiciozni, puni samopouzdanja i želje za dobrim rezultatima. To se za Krupu koju je jedva pobijedilo Sarajevo, svakako može konstatovati. Moramo igrati kao u drugom poluvremenu na Bilinom polju, ne smiju nam se više ponavljati dva dijametralno suprotna poluvremena na jednom susretu”, dodaje Karačić.

Trener Širokog Brijega nije se libio priliku ukazati ni mladom Lončaru koji je zahvalio kvalitetnim igrama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Uvijek sam spreman priliku pružiti mladom igraču ukoliko ocijenim da je potencijal kao što sam procijenio za Lončara. On je bogatstvo našeg kluba i neko ko je sa 19 godina važan igrač u timu”, rekao je na kraju Karačić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi