Karadžić: Situacija je alarmantna

Predsjednik FSS upozorava

Karadžić: Situacija je alarmantna

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić upozorio je da je stanje u srbijanskom fudbalu katastrofalno i da su potrebne krupne promjene.

"Stvar je alarmantna, a to znači da mora pod hitno da se uradi analiza igrača, igre, ponašanja, pristupa. Da se kažu pravi razlozi zašto već dugo u kontinuitetu, praktično od utakmica sa Austrijom i Rumunijom u prethodnim kvalifikacijama, nemamo ono što svi želimo da vidimo", rekao je Karadžić za Press.

On je dodao da je evidentno da problem sa srbijanskim fudbalom nije mali, ali da mora da se djeluje vrlo brzo da ne bi bilo još većih posljedica.

"Stručni odbor, treneri i njihova organizacija, naravno i stručni štab, oni koji su radili sa reprezentacijom, moraju da daju jasnu sliku svega što se radilo i vidjelo. Sve treba skenirati i suočiti se sa istinom", smatra Karadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.