Karić i Miletić na pragu dogovora sa Vitezom

Odradili i prve treninge

Karić i Miletić na pragu dogovora sa Vitezom

Samir Mlaćo

Nakon remija u prijateljskom duelu sa GOŠK-om iz Gabele, nogometaši Viteza nastavili su sa pripremama za novu sezonu BH Telecom Premijer lige BiH.

Prije par dana Upravu Vitežana pojačali su Igor Šakić, Bojan Rajković, Jozo Miškić i Drago Šafradin, te su stvari vrlo brzo pokrenute sa mrtve tačke.

Obavljen je razgovor sa velikim brojem igrača, a današnjem treningu prisustvovali su dojučerašnji kapiten Olimpika Mahir Karić (25) koji će u Vitezu ostati vjerovatno pola godine na posudbi s obzirom da ima važeći ugovor sa timom s Otoke.

Karić je u BiH nosio i dres Željezničara, Rudar Prijedora, Travnika, Slavije, a nastupao je i za češki Liberec te FK Most. Na kraju protekle sezone bio je na pragu potpisao za srbijansku Vojvodinu, ali se transfer nije ostvario.

Drugi novajlija je 22-godišnji defanzivac Luka Miletić koji dolazi iz hrvatskog Dugopolja, a nastupao je i za NK Lučko, Inter Zaprešić, Sesvete, Rudeš, te juniore mostarskog Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ova dva nogometaša saradnju sa Vitezom će ozvaničiti u ponedjeljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi