NK Vitez u potrazi za pojačanjima

Savinović i Govedarica na listi želja?

NK Vitez u potrazi za pojačanjima

S. Mlaćo

Nogometaši Viteza jučer su remizirali u prijateljskom duelu protiv NK GOŠK (1:1), a jedini pogodak za Vitežane postigao je Slavko Brekalo koji je u drugom poluvremenu nakon kornera matirao gostujućeg golmana.

Vitežani su pružili veoma dobru partiju, stvorili nekoliko lijepih prilika, ali definitivno će im trebati još pojačanja ukoliko žele biti ravnopravan rival svim protivnicima u narednoj sezoni BH Telecom Premijer lige.

Kako saznajemo čelnici Viteza zainteresovani su za usluge srbijanskog internacionalca Marka Savinovića, koji je protekli period nastupao za NK Metalleghe BSI. U našoj zemlji nosio je i dres Slavije, te srbijanskih timova Radnički Srem, Loznicu, Donji Srem... Savinović podjednako može nastupati na poziciji lijevog beka, ali i stopera.

Također, u Vitezu žele i Miljana Govedaricu, nekadašnjeg mladog reprezentativca naše zemlje koji je nastupao za Olimpik, Slobodu, Slaviju, Donji Srem...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što je sigurno jeste da će Vitežane napustiti 26-godišnji vezista Nermin Varupa koji bi u narednim danima trebao postati novi član zeničkog Čelika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi