Očekuje tešku utakmicu

Karić: Ni psiholog ne može reći šta se dešava s nama

T. Hebib

Elvis Karić, trener golmana FK Željezničar, obratio se novinarima na današnjoj konferenciji za medije koja je održana pred utakmicu 16. kola protiv Borca. 

Za sarajevski klub predstojeća utakmica je posljednja šansa da se uhvati priključak za gornjim dijelom premijerligaške tabele, a svjestan toga je i Elvis Karić koji se nada pozitivnom rezutatu. 

"Nadam se da smo se u ovoj pauzi psihički oporavili od meča sa Slavijom. Imamo par problema kada su u pitanju povrijeđeni igrači. Damir Sadiković je sa priprema mlade reprezentacije došao povrijeđen, a Jasmin Bogdanović se još nije oporavio od povrede iz Prijedora. Mi radimo i trudimo se, nadam se da će nas i rezultat krenuti. Borac je u nezgodnom položaju kao i mi, ali to na nas ne smije uticati. Prekosutra je za nas meč biti ili ne biti i to je posljednja šansa da uhvatimo voz za gornji dio tabele", rekao je Karić i dodao:

"Mi imamo probleme sa ekipama koje se zatvore i mislim da će meč biti sličan kao protiv Čelika i Slavije. I sa Čelikom smo imali dosta problema dok nismo dali prvi gol. Igrači Borca su svi iza lopte u nekim mečevima i biće teško. Pokušaćemo na samom otvaranju meča dati gol i nadam se da će nam biti puno lakše". 

On je dodao da psiholog već neko vrijeme radi sa igračima i stručnim štabom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Psiholog sa igračima i stručnim štabom radi već četiri mjeseca, ali meni je neobjašnjivo da odigramo vrhunsku utakmicu protiv Sarajeva i većim dijelom protiv Zrinjskog, a onda odemo u Prijedor gdje smo se svi nadali da ćemo to proći bez problema i ne znam šta se desi. Jednostavno ni psiholog ne može objasniti šta se dešava s nama", rekao je Karić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.