Karić: Plasman u PL? Da, ukoliko nam se ukaže prilika

Mogu li Tuzlaci u Premijer ligu?

Karić: Plasman u PL? Da, ukoliko nam se ukaže prilika

Nakon prve polusezone situacija na tabeli nije bila nimalo povoljna za tuzalnsku Slobodu. Činilo se kao da će brzi povratak u Premijer ligu BiH ostati samo san te da je ovaj tuzlanski klub sa skromnim igračkim kadrom osuđen na niži rang bh. fudbala gdje svakako ne pripada. 

Dolaskom Smaila Karića oko Slobode su počeli puhati neki novi, bolji vjetrovi. Postojeći igrački kada je pojačan, a prvobitne ambicije o stabilizaciji kluba prerasle su u realnu šansu za povratak u društvo najboljih. Sloboda je sada samo pet bodova iz prvoplasiranog Viteza te samo dva iza drugoplasiranog Radničkog.

 

Raspored do kraja sezone je dosta interesantan i ljubitelji fudbala u BiH bi mogli gledati zaista žestoku borbu za ulazak u najviši rang. Svoje impresije i mišljenje sa nama je podijelio upravo šef stručnog štaba Slobode, Smail karić.

 

"Prvi dio sezone Sloboda je igrala tako kako je igrala. Ipak napravili su se određeni rezultati da bi se takmičenje moglo nastaviti. Kada sam došao zatekao sam slab igrački kadar. Ipak, uz pomoć predsjednika, napravili smo pomake u organizaciji i u kadru", rekao je Karić te je dodao:

 

"Za kratko vrijeme se dosta uradilo. Ima nekoliko iskusnih igrača koji su igrali svuda, nametnuli se, a imamo i omladine koja igra dobro. Idu nam utamice protiv direktnih konkurenata, Radničkog i Viteza. Igrat će i oni međusobno tako da će tu biti dosta zanimljivih rezultata".

 

Iskusni stručnjak je potom prokomentarisao ambicije te situaciju oko kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

"Kada sam tek stigao ambicije su bile da se klub stabilizuje. Još osam utakmica je pred nama i ukoliko nam se ukaže prilika za plasman u Premijer ligu mi je nećemo propustiti. Poslije kiše dođe sunce i izgleda da je zasjalo sunce iznad Tušnja. Došli su ljudi koji vide izlaz iz ove situacije. Predsjednik Husić je mlad, željan dokazivanja. Obezbijedio nam je uslove za trening i igru, a igrači i mi smo to prepoznali i vratili smo to Slobodi i Tuzli rezultatima i igrama", rekao je Karić na kraju razgovora za naš portal.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.