Karić "Ponos Robijaša" za prošlu sezonu

Najbolji igrač Čelika po izboru navijača

Karić "Ponos Robijaša" za prošlu sezonu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika prošlu sezonu su završili na šestoj poziciji, što je veoma dobar rezultat gledajući kakva je situacija u klubu s Bilinog polja. 

Najzaslužniji za to su svakako igrači od kojih je većina ponikla upravo u Čeliku, a koji su u prošloj sezoni pokazali kako se uz minimalna ulaganja može napraviti respektabilan ekipa.

Treću sezonu zaredom, Udruženje građana "Robijaši 1988" na kraju svake sezone dodjeljuju priznanje za najboljeg igrača sezone po izboru navijača. U prošloj sezoni nagrada za najboljeg pripala je 29-godišnjem napadaču Mahiru Kariću. 

Ovaj Zeničanin, koji je svoju karijeru počeo na Bilinom polju, gdje je prošao sve kategorije, te zatim i debitujući za prvi tim, vratio se prije godinu i po u Čelik, nakon sezone u Kazahstanu. Da je to bio pravi potez pokazale su njegove igre u prošloj sezoni, kada je u 27 utakmica postigao devet golova, uz osam asistencija na svome kontu.  

Navijači su ovog ofanzivca preko oficijalne Facebook grupe 17 puta odabrali kao najboljeg pojedinca u utakmicama kluba s Bilinog polja. Prvi laureat "Ponos Robijaša"u sezoni 2013/14 bio je Darko Mišić, dok je za sezonu 2014/15 ta čast pripala Marinu Popoviću.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mahir Karić ima važeći ugovor s Čelikom do ljeta 2018. godine, ali za njegove usluge je zainteresovano nekoliko ekipa iz Premijer lige, te inostranstva, koji najozbiljnije računaju na angažovanje ovog sjajnog napadača, koji iaz sebe ima uspješnu sezonu. Kako trenutno stoje stvari u Čeliku, nije nemoguće da naredne sezone Karić bude igrao u nekom drugom klubu, što bi sigurno bila prava šteta i gubitak za igrački kadar crno-crvenih.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi