Karić slobodan igrač nakon što se nije dogovorio oko novog ugovora sa Radnikom

Ofanzivac nakon dvije sezone napušta Bijeljinu

Karić slobodan igrač nakon što se nije dogovorio oko novog ugovora sa Radnikom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Radnik iz Bijeljine u narednu sezonu Premijer lige ući će sa dosta izmijenjenim sastavom. U ljetnom periodu bilo je mnogo odlazaka iz kluba, dok je došlo i nekoliko novih igrača, koji će se pokušati uklopiti.

Jedan od iskusnih igrača koji naredne sezone neće nositi dres Radnika je i 34-godišnji ofanzivac Mahir Karić. Ovom Zeničaninu istekao je ugovor sa klubom iz Bijeljine, koji je htio da ga zadrži u svojim redovima i za narednu sezonu, međutim klub i igrač nisu postigli dogovor oko uslova novog ugovora i ovaj napadač nakon dvije sezone napušta Radnik i postaje slobodan igrač.

Karić je za Radnik u dvije sezone odigrao 46 utakmica uz četiri gola i 10 asistencija na svome kontu. Vrijedi istaći i da je prije dvije sezone u dresu Radnika bio i najbolji asistent Premijer lige sa sedam asistencija.

U svojoj karijeri je nastupao za Čelik, Rudar, GOŠK, Olimpik, Sarajevo, Travnik, Slobodu, Borac, kazahstanski Akzhayik, te filipinski Ceres Negros.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi