Karić zadao glavobolje stručnom štabu, Zeničani u potrazi za novim ofanzivcem
Karić se povrijedio na jednom od treninga, te će propustiti početak sezone u 1.ligi FBiH

Iskusni napadač se povrijedio, te će propustiti početak sezone

Karić zadao glavobolje stručnom štabu, Zeničani u potrazi za novim ofanzivcem

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nastavili su sa treninzima i pripremama za narednu sezonu u kojoj će Zeničani igrati 1.ligu FBiH. Izabranici Armina Duvnjaka odigrali su i dvije prijateljske utakmice, pobijedili su ekipu Mladosti Kikači 2:1, dok su remizirali prošle subote protiv Rudara iz Kaknja 1:1.

Naredna utakmica Zeničana je u subotu na Bilinom polju, a protivnik će biti tim iz drugog razreda hrvatskog nogometa, ekipa Šibenika, koja je prošle sezone igrala finale Kupa Hrvatske, gdje su poraženi od Hajduka. Sigurno da će ova međunarodna prijateljska utakmica biti još jedan dobar ispit za stručni štab koji se našao u nevoljama, zbog povrede iskusnog Mahira Karića. Ovaj iskusni ofanzivac doživio je povredu na treningu (parcijalna ruptura kolateralnog ligamenta), te ga prema prvim procjenama sigurno nema u timu narednih mjesec dana.

Njegova povreda zadala je glavobolje stručnom štabu Zeničana, koji sada na raspolaganju imaju dvojicu napadača Bronju i Salkanovića. Tako će crno-crveni vjerovatno u potragu za još jednim centralnim napadačem. Nakon utakmice protiv Rudara iz Kaknja na bol u koljenu požalio se i stoper Aladin Isaković, te će se nakon pretraga vidjeti da li je povreda lakša ili će i ovaj iskusni igrač pauzirati određeni period.

Ostali igrači su zdravi i vrijedno treniraju, te se spremaju za narednu sezonu, gdje ih očekuje teška i zahtjevna liga, sa mnogo više kvalitetnijih timova nego prošle sezone. Osim utakmice protiv Šibenika, sedam dana prije početka sezone Zeničani će na Bilinom polju dočekati tim Laktaša, dok se još traži jedan protivnik po mjeri, sa kojim bi odigrali meč u gostima prije generalke, tako da će crno-crveni do početka sezone odigrati ukupno pet pripremnih mečeva.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Danas je počela i prodaja sezonskih ulaznica, te će svi navijači i simpatizeri Čelika svoje sezonske ulaznice moći kupiti za tri strane (zapad, istok, jug) stadiona Bilino polje. Tu će naravno biti sniženje za članove kluba, kao i penzionere, te se očekuje veliki odziv i kupovina sezonskih ulaznica.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi