Karijera Nemanje Vidića trebala je otići u drugom smjeru: "Plakao je"

Bio nadomak prelaska u Marseille

Karijera Nemanje Vidića trebala je otići u drugom smjeru: "Plakao je"

Bivši šef skauting tima Olimpique Marseillea Jean-Philippe Durand otkrio je francuskim medijima da je 2001. godine ovaj klub bio nadomak dovođenja Nemanje Vidića, te da je zbog propalog transfera Vidić plakao.

"Vjerovatno najluđa priča koju imam vezana je za Nemanju Vidića. Bilo je to u vrijeme Alana Perina. Piksi Stojković me je nazvao i nagovorio da pogledam Nemanju. On je tada imao 20 godina i bilo je jasno da je veliki potencijal. Brzo smo postigli dogovor sa Crvenom zvezdom za transfer od pet miliona eura.

Međutim, Uprava Crvene zvezde je na dan potpisivanja ugovora tražila više novca, pa još malo više i onda smo ušli u mašinu. Odlučio sam da prekinem to i zaustavim pregovore."

Nakon što su pregovori propali Vidić je bio razočaran.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sjedili smo na terasi jednog kafića i Nemanja je plakao, bio je to dirljiv trenutak ."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi