Kad babo hrani sina nema viljuške i kašike: Rukama struže"tanjire, a na terenu najbrži na svijetu!

Nedavno je postavio rekord

Kad babo hrani sina nema viljuške i kašike: Rukama struže"tanjire, a na terenu najbrži na svijetu!

A. Čaušević

Liga prvaka je takmičenje gdje se najlakše stiće svjetska slava i idealna prilika da nek igrač stekne status svjetske zvijezde. Ako se po jutru poznaje dan jednom se to desilo u srijedu navečer. 

Novi fudbalski suprestar se rađa na mjestu gdje ih je u posljednjih 15-ak godina i najviše rođeno. Moglo bi se reći da samo nastavlja niz.

Dečko rođen 2002. godine je zasijao pred milionskim auditorijem i pokazao da će u narednim godinama dominirati velikom scenom, barem ima sve predispozicije za to.

Brzina je postala sastavni faktor, možda i presudan u modernom fudbalu, a podatkom da je trenutno najbrži igrač na svijetu može se pohvaliti Karim Adeyemi.

Adeyemi je najveću izmjerenu brzinu u ovoj sezoni ostvario nedavno u duelu između Borussije Dortmuna i Freiburga.

Tada je ovaj 21-godišnjak trčao maksimalnom brzinom od 36.65 km/h čime je postavio apsolutni rekord Bundeslige.

Oglasi

Rekorder u ovoj sezoni je bio Chelseajev Mykhailo Mudryk sa brzinom od 36.63 km/h, ali ga je mladi Nijemac nigerijskog porijekla nadmašio.

U srijedu navečer su Adeyemi i Mudryk igrali jedan protiv drugog. Uspješniji je bio igrač Borussije koji je pokazao nevjerovatnu brzinu.

Jedan od najvećih talenata je uz golmana Greogra Kobela najzaslužniji zašto popularni Milioneri na revanš idu sa prednošću.

Oglasi

Adeyemi je 70-ak metara pretrčao za nekoliko sekundi, ostvario je brzinu od 32 km/h s loptom u nogama, "uništio" 120 miliona plaćenog Enza Fernandeza i lijepo pogodio za pobjedu Žuto-crnih.

Inače, njegov otac Abby je musliman, a uprvo i Karim pratikuje vjeru islam. Dok je njegova majka iz Rumunije i zove se Alexandra.

Zašto je toliko brzi sam Karim je objasnio da je za sve zaslužna afrička hrana koju jede isključivo rukama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Jedem dosta afričke hrane i imam dobru genetiku od mog oca. Nigerijska hrana Fufu me čini brzim", kazao je nakon meča protiv Chelseaja.

U Borussiju je stigao ljetos iz RB Salzburga za 30 miliona eura. Ukoliko ovako nastavi vrlo lako da će slijediti stope drugih slavnih igrača koji su napustili Dortmund i otišli u neki drugi finanijski moćniji evropski klub.

Promo

Top Komentari

bk123
Inače njegov otac je musliman....zar je to tako bitno...od čega mi još uvijek patimo...dečku svaka čast mogao bi biti strašan igrač....iskreno nisam ga do sad upratio
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti