Scena koja najbolje opisuje Benzemu kao osobu

Ovo bi se usutio rijetko ko od svjetskih zvijezda

Scena koja najbolje opisuje Benzemu kao osobu

A. Čaušević

Karim Benzema se nalazi na vrhuncu karijere. Franuz uživa u svjetskoj slavi, a nedavno je ispunio san svakog fudbalera osvojivši Zlatnu loptu. Naredni cilj mu je Mundijal u Kataru, ali prije toga napravio je gest koji ga najbolje opisuje kao osobu.


Benzema je tokom karijere imao nekoliko skandala koji su ga zauvijek obilježili, svakako najzvučniji onaj kada je ucijenivao Mathieua Valbuenu za eksplicitne snimke ili poput onog kada je zajedno sa Franckom Riberyjem plaćao maloljetne prostitutke.

Bilo kako bilo, sve to je iza Benzeme i sada je drugi čovjek. Sazrio je kao fudbaler i kao osoba te maksimalno uživa u trenutku kroz kojeg prolazi.

Napadač Real Madrida je prošle sedmice bio u posjeti Lyonu kada je uradio ono što bi danas rijetko koja zvijezda koju prate desetine miliona osoba na društvenim mrežama.

Iako sa svojim bogatstvom može imati sve što poželi, Benzema je poželio da se vrati u prošlost i još jednom osjeti kako to izgleda vožnja tramvajem u Lyonu.

Benzema je upravo to uradio te je sigurno mnogim dodatno porastao u očima pokazavši još jednom svoju skromnost i da se ne stidi svoje prošlosti.

Spektakularan doček

Prije nego što se zaputio u Katar na Svjetsko prvenstvo 34-godišnjak je imao spektakularan doček u Lyonu tokom utakmice između istoimenog domaćina i Nice.

Na poluvremenu susreta Benzema se pojavio sa Zlatnom loptom u rukama te na taj način izazvao nevjerovatne reakcije sa prepunih tribina stadiona.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iako je reputaciju igrača svjetske klase Benzema stekao u Realu svjestan je da je sve krenulo u Lyonu te je odlučio da se oduži publici koja ga je bodrila na samom početku njegove karijere. 

Promo

Top Komentari

MaDaj
Haaland svakodnevno šeta ulicama Manchestera kao da je normalan covijek, samo jedan primjer od 28474847484 fudbalera koji su totalno normalne osobe
2 0
DadiG
Ne može Čauš ni nadnaslov postaviti bez greške.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi