Vidjeli su da čudan automobil prilazi hotelu, a iz njega je izašla najveća zvijezda Francuske

Prvi stigao na okupljanje

Vidjeli su da čudan automobil prilazi hotelu, a iz njega je izašla najveća zvijezda Francuske

E. Čaušević

Do početka Svjetskog prvenstva u Kataru ostalo je još samo šest dana, a danas su počela okupljanja reprezentacija koja će učestvovati na ovom velikom takmičenju. Pažnju su privukli Francuzi, a na okupljanje Trikolora prvo je stigla najveća zvijezda ovog tima i to na zanimljiv način.

Francuzi se pred početak Mundijala nalaze pod velikim pritiskom, a to se posebno odnosi na selektora Didiera Deschampsa pred kojeg je postavljen ultimatum da bar mora doći do polufinala ili će u suprotnom dobiti otkaz.

Trikolori u Katar dolaze kao aktuelni prvaci svijeta i jasno će da će biti jedni od glavnih favorita za osvajanje zlata, no sigurno da im neće biti lako da ispune taj cilj.

Okupljanja reprezentacija koja učestvuju na Svjetskom prvenstvu počela su ovog jutra i ekipe će imati tek nekoliko dana i samo jednu prijateljsku utakmicu da se spreme za nastup u Kataru.

Što se tiče reprezentacije Francuske okupljanje se tradicionalno dešava u Clairefontaineu, a jutros je objavljeno da su igrači već počeli pristizati na odredište i zna se ko je prvi došao.

Zvanični Twitter nalog reprezentacije Francuske objavio je video dolaska Karima Benzeme na okupljanje u Clairefontaineu, a napadač Real Madrida svojim dolaskom izazvao je mnogo pažnje.

Oglasi

Prisutni novinari su prvo bili iznenađeni kada su vidjeli da automobil zanimljivog izgleda prilazi hotelu, a iz istog je izašao upravo Benzema što očito baš i nisu očekivali.

Benzema je propustio nekoliko prethodnih mečeva Real Madrida zbog povrede, ali se našao na Deschampsovom spisku za SP i prema svemu sudeći najbolji igrač svijeta će biti spreman za mečeve u grupnoj fazi.

Francuska prvu utakmicu na Mundijalu igra 22. novembra protiv selekcije Australije, a Trikolore pored toga očekuju još mečevi protiv Danske (26. novembar) i Tunisa koji će se odigrati 30. novembra.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, pred sami početak okupljanja igrača Francuske saopšteno je da je Deschamps bio primoran da napravi jednu promjenu na spisku.

Nakon razgovora s Kimpembeom odlučeno je da ovaj defanzivac neće putovati u Katar jer se nije dovoljno oporavio od povrede, a Deschamps je odlučio da umjesto njega u tim pozove Axela Disasija iz Monaca.

Top Komentari

Arnel925
Igračina!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti