Od sjaja do očaja: Karim Benzema večeras pokazao da je i on samo čovjek od krvi i mesa

Al Ittihad ispao

Od sjaja do očaja: Karim Benzema večeras pokazao da je i on samo čovjek od krvi i mesa

Endin Čaušević

Al Hilal večeras je pobijedio Al Ittihad u derbiju četvrtfinala arapskog Kupa šampiona i uspio se plasirati dalje. Al Ittihad je mogao da se vrati u utakmicu, no tragičar ovog tima na kraju je bio večeras indisponirani Karim Benzema.

Al Ittihad je bio jedan od najveći favorit na ovom takmičenju, ali niko nije očekivao da će ekipa predvođena Karimom Benzemom svoj put završiti već u četvrtfinalu gdje su poraženi večeras od Al Hilala.

Al Hilal je odigrao sjajnu utakmicu i na kraju uspio je da slavi sa 3:1, a posebno su blistali Sergej Milinković-Savić i Malcom koji su ovog ljeta stigli u klub.

Očekivalo se da će Benzema nastaviti da igra u sjajnoj formi, no večeras je francuski napadač bio totalno indisponiran.

Al Hilal je odlično počeo meč i poveo u 14. minuti kada je Milinković-Savić pogodio glavom nakon centaršuta Nevesa. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Al Hilal dolazi do 2:0 golom Al Dawsarija iz penala.

Oglasi

Međutim, Al Ittihad je početkom drugog dijela uspio da se vrati i smanji na 2:1 preko Romarinha, no u 70. minuti Al Hilal postiže novi gol, a ovaj put strijelac je bio Malcom koji je povisio vodstvo na 3:1.

Osam minuta kasnije Al Ittihad je dobio još jednu priliku da se vrati u meč jer je sudija svirao penal za ovaj tim.

Odgovornost je preuzeo upravo Benzema, ali nije uspio da pogodi. Golman Al Hilala je uz pomoć stative uspio da spasi svoj gol, te je to bio detalj koji je večeras i definitivno riješio pitanje pobjednika.

[twitter]https://twitter.com/yesi0o/status/1687912267117887488[/twitter]

Al Hilal će u polufinalu ovog takmičenja igrati protiv boljeg iz duela Al Shabab - Al Wahda koji će se sastati sutra.

Sutra ćemo na djelu gledati i Al Nassr predvođen Cristianom Ronaldom, a ovaj tim u četvrtfinalu igra protiv Raja Casablance. Pobjednik će u polufinalu igrati protiv Al Shorte koja je danas pobijedila Al Sadd sa 4:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi