Danas se još jednom pokazalo ko je i šta je Karim Benzema

Novi gol Francuza

Danas se još jednom pokazalo ko je i šta je Karim Benzema

Midhat Šljivak

Karim Benzema ponovo je junak Al-Ittihada. Njegov tim je u susretu arapskog Kupa šampiona savladao irački Al Shorta s 2:1, a francuski napadač je u 84. minuti donio pobjedu svom timu udarcem s 11 metara.

Karim Benzema je na fenomenalan način počeo karijeru u Al-Ittihadu i danas je postigao svoj treći pogodak u trećem susretu.

Protivnik kluba iz Saudijske Arabije bio je irački Al Shorta. Pobjednik meča je odlučen u samom finišu, a za tri boda svog tima Karim Benzema je morao ući s klupe da bi završio posao.

Al-Ittihad je vodio od 36. minute golom Bamsauda, da bi Al Shorta u 80. minuti postigla pogodak za 1:1.

Četiri minute kasnije penal za saudijski klub. Karim Benzema je neprikosnoven u udarcima s 11 metara i lagano je pogodio za pobjedu svog tima od 2:1 i plasman u četvrtfinale sa stopostotnim učinkom u grupnoj fazi.

Oglasi

Benzemi je ovo bio treći gol u tri utakmice i 35-godišnji Francuz pokazuje da će ove sezone on biti glavna faca prvenstva Saudijske Arabije i azijske Lige prvaka.

Najavljuje legendarno napadač zaista velike stvari na samom početku karijere u Saudijskoj Arabiji. Investicija od 200 miliona eura godišnje počinje se isplaćivati, ali svakako da se od njega očekuje najviše u prvenstvu i Ligi prvaka.

Al-Ittihad je prošle sezone nakon 14 godina uzeo titulu prvaka, a ovog ljeta su klub pored Benzeme pojačali Fabinho, N'Golo Kante i Jota.

Arapski Kup šampiona, 3. kolo:

Al-Ittihad - Al Shorta 2:1

Top Komentari

plemic
benzema ba je bolji od đeke.
0 0
Strasan gol
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi