Karim Benzema spasio Real Madrid velike blamaže

Kraljevi pobijedili Huescu

Karim Benzema spasio Real Madrid velike blamaže

Fudbaleri Real Madrida pobijedili su danas teškom mukom na domaćem terenu Huescu sa 3:2 u susretu 29. kola španske La Lige.

Zinedine Zidane je na ovom susretu izveo možemo reći rezervni sastav sa tek nekoliko prvotimaca, a pobjedu mu je donio Karim Benzema i to tek u posljednjim minutama meča.

Ipak, krenimo redom. Huesca prva stiže do vodstva i to u 3. minuti kada mrežu golmana Luce Zidana pogđa Cucho. Real stiže do izjednačenja u 25. minuti kada je pogodio Isco, a to je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Sredinom nastavka susreta, tačnije u 62. minuti, domaći dolaze do potpunog preokreta nakon lijepe asistencije Benzeme i gola Caballosa.

Ipak, Huesca se nije predavala i uspjela je da dođe do izjednačenja 15 minuta prije kraja jer je gol postigao Etxeita.

Kada se mislilo da će posljednjeplasirana ekipa na tabeli odnijeti jedan bod sa Bernabeu stadiona, ukazao se Karim Benzema koji je sjajnim pogotkom u 89. minuti donio bodove svom timu.

Real je uprkos pobjedi ostao na 3. poziciji jer ima 57 osvojenih bodova, dok je Huesca poslejdnja sa samo 22.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 29. kolo:

Real Madrid - Huesca 3:2

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi