Karim Benzema bi ponovo mogao zaigrati u Evropi, ali u dresu kluba koji niko nije očekivao

Špekulacije ne prestaju

Karim Benzema bi ponovo mogao zaigrati u Evropi, ali u dresu kluba koji niko nije očekivao

Endin Čaušević

Karim Benzema već mjesec dana nalazi se u centru skandala nakon što je bez dozvole kluba napustio Saudijsku Arabiju i čak 17 dana kasnio je na pripreme Al Ittihada. Već se uveliko špekuliše da će napustiti saudijski klub nakon samo pola godine i navodno napraviti iznenađujući potez.

Benzema se našao na meti žestokih kritika javnosti u Saudijskoj Arabiji jer od dolaska u Al Ittihad ne pruža partije koje se od njega očekuju, a zbog svega toga francuski napadač je izbrisao sve svoje profile na društvenim mrežama.

Nakon toga Benzema je napustio S. Arabiju i s porodicom je otišao na odmor na Mauricijus gdje se zadržao preko dvije sedmice bez dovozle kluba, te je čak na priprema kasnio 17 dana.

Iskusni francuski napadač se vratio u Al Ittihad prije nekoliko dana, ali jasno je da situacija nije baš najbolja. Trenutno je pod suspenzijom i sve su glasnije špekulacije da će do kraja januarskog prelaznog roka napustiti Saudijsku Arabiju.

Benzema se već našao na meti nekoliko evropskih klubova, a u posljednje vrijeme ponajviše se povezuje s PSG-om, Chelseajem i Manchester Unitedom.

Oglasi

Međutim, jutros francuski mediji pišu da bi Benzema mogao napraviti totalno neočekivan potez kada je u pitanju izbor novog kluba.

Naime, u igru za njegov potpis uključio se i Lyon gdje je on počeo svoju karijeri prije odlaska u Real Madrid. Čelnici Lyona žele da se Benzema vrati u klub i spremni su na sve kako bi to napravili ovog januara.

Jasno je da će to biti izuzetno teško i komplikovano, ali u prilog im ide činjenica što Benzema navodno nema ništa protiv povratka u matični klub.

Lyon će pokušati dovesti Benzemu na posudbu do kraja sezone i već su kontaktirali Al Ittihad, ali optimizam nije baš prevelik kada je taj posao u pitanju.

Oglasi

Al Ittihad ne želi ostati bez čovjeka na kojeg su dali preko 200 miliona eura i pokušat će s Benzemom riješiti problem i njegov status, te je glavni cilj da Francuz ostane u ovom klubu.

Međutim, ukoliko do toga ne dođe navodno bi upravo Lyon mogao biti Benzemina naredna destinacija što bi svakako bilo vjerovatno najveće iznenađenje januarskog prelaznog roka.

Benzema je u prvom dijelu sezone za Al Ittihad na 20 utakmica uspio postići 12 golova i upisati pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi