Karim Benzema bi mogao da se vrati u Evropu, ali interesuje ga samo jedan jedini klub

Mogućnost postoji

Karim Benzema bi mogao da se vrati u Evropu, ali interesuje ga samo jedan jedini klub

Endin Čaušević

Karim Benzema ovih dana nalazi se u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što je ugasio svoje profile na društvenim mrežama zbog kritika koje dobija u Saudijskoj Arabiji, a ubrzo nakon toga napustio je tu zemlju. Već se uveliko špekuliše da bi Benzema mogao da ode iz Al Ittihada, a jedan klub odmah se povezuje s njim.

Benzema je ljetos stigao kao veliko pojačanje u Al Ittihad iz Real Madrida, te je saudijski klub izdvojio ogromnu sumu novca za njegov dolazak.

Međutim, navijači Al Ittihada nisu zadovoljni igrama Benzeme koji je u očitom padu forme, te se francuski napadač našao na meti žestokih kritika u posljednjih nekoliko sedmica.

Sve to rezultiralo je time da Benzema obriše profile s društvenih mreža, no ono što je posebno zanimljivo prije nekoliko dana napustio je Saudijsku Arabiju što je očekivano pokrenulo lavinu špekulacija.

Iako mediji u toj zemlji tvrde da je Benzema povrijeđen i da je dobio dozvolu od kluba da napusti zemlju, naravno da to nije zaustavlo špekulacije oko njegovog mogućeg odlaska.

Oglasi

Tako već madridski AS piše da u Real Madridu prate pomno situaciju oko Benzeme i da imaju informacije da je Francuz nezadovoljan u Saudijskoj Arabiji zbog toga što se stvari ne razvijaju onako kako je to on očekivao.

Naravno, odmah su počele špekulacije oko Benzeminog odlaska već u januaru, odnosno mogućnosti da ide na posudbu.

AS navodi da je za Benzemu samo jedna opcija u igri, a to je povratak u Real Madrid ukoliko ga Kraljevi žele. On ne bi imao ništa protiv da dođe na posudbu do kraja sezone u klub u kojem se proslavio, a da li je to zaista moguće ostaje nam da vidimo.

U Al Ittihadu su jasni i ne žele da puste Benzemu u kojeg su uložili skoro pola milijarde eura, ali ukoliko je on zaista nesretan kao što se piše onda bi se stvari mogle zakomplikovati.

Međutim, Benzema je navodno bio jasan i jedina opcija u kojoj bi pristao na promjenu kluba u januaru jeste eventualni povratak u Real Madrid.

Sigurno je da nas čeka itekako uzbudljiv januarski prelazni rok, a da li će Benzema nakon samo pola godine spakovati kofere i napustiti Saudijsku Arabiju ostaje nam da vidimo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

izvoristine
Tim glupsonima treba uzeti pare i otic. To su izrodi koji hapse prave vjernike a slijede put nevjernika
1 0
elvir_86
Kako bi sad Benzema valjao Želji da ih izvadi iz govana
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi