Benzema konačno progovorio o sukobu s Giroudom i otkrio kakav danas imaju odnos

Igrat će zajedno na Euru

Benzema konačno progovorio o sukobu s Giroudom i otkrio kakav danas imaju odnos

E. Čaušević

Karim Benzema vratio se u reprezentaciju Francuske nakon šest godina pauze.

Benzema je posljednji meč u dresu Trikolora odigrao još u oktobru 2015. godine, a nakon toga se više nije našao na spisku Didiera Deschampsa zbog skandala u koji je bio uključen i Valbuena.

Iako je u Real Madridu prethodnih godina igrao u vrhunskoj formi Deschamps nije imao dozvolu od Saveza da vrati Benzemu u reprezentaciju.

Međutim, pred Evropsko prvenstvo koje se igra od 11. juna Deschamps je odlučio da pokrene proces Benzeminog povratka u reprezentaciju. On je obavio razgovore s čelnicima Saveza i uspio ih je uvjeriti da se Benzema treba vratiti.

U Francuskoj su prije sedam dana nestrpljivo očekivali da Deschamps objavi spisak igrača za EP, a kada su vidjeli da se na njemu nalazi i Benzema nastala je velika euforija.

Međutim, na spisku se našao i Olivier Giroud s kojim Benzema u posljednje vrijeme nema najbolji odnosi. Benzema je jednom prilikom rekao novinaru da ga ne poredi s Giroudom jer je to kao da poredi Formulu 1 i karting.

Oglasi

To je itekako zasmetalo igraču Chelseaja koji je odgovorio Benzemi fotografijom kako pozira s peharom Svjetskog prvenstva kojeg je osvojio s Francuskom prije tri godine, a poznato je da tada Benzema nije bio dobrodošao u reprezentaciji.

Ipak, to će se sada promijeniti i mnogi su se pitali kako će izgledati susret Benzeme i Girouda, te da li će Deschamps uspjeti da smiri strasti između njih dvojice.

No, čini se da za time neće biti potrebe jer je Benzema izjavio da je s Giroudom nema nikakvih problema, te da je sve u najboljem redu.

"Sreli smo se kada smo igrali protiv Chelseaja. Pričali smo i sve je u redu. Čestitao mi je na golu u prvoj utakmici. Imamo dobar odnos i sve je kul. Već smo igrali zajedno i sve će biti kao i prije", poručio je Benzema.

Također, Benzema neće u reprezentaciji nositi dres s brojem deset kao nekada, te je sada zadužio broj 19.

Francuski mediji objavili su da se nakon njegovog povratka u reprezentaciju prodaja dresova povećala čak za 2.400 posto što je zaista nestvarno.

Benzema je za reprezentaciju odigrao ukupno 81 utakmicu i zabio je 27 golova, a posljednji meč je odradio 2015. godine.

Promo

Top Komentari

Skopidoo
Benzema je za girouda izmislio fudbal
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi