Promašio penal, ali odigrao maestralnu utakmicu: Povratak Benzeme u reprezentaciju pun pogodak

Odličan nastup protiv Velsa

Promašio penal, ali odigrao maestralnu utakmicu: Povratak Benzeme u reprezentaciju pun pogodak

E. Čaušević

Reprezentacija Francuske u prvoj pripremnoj utakmici pred Evropsko prvenstvo pobijedila je Vels sa 3:0.

Francuzi su u srijedu u Nici uspjeli da dođu do pobjede protiv Velsa u prvoj pripremnoj utakmici pred Evropsko prvenstvo koje počinje naredne sedmice.

Trikolori su za mnoge prvi favoriti za osvajanje titule prvaka Evrope čime bi zatvorili sjajan krug nakon što su prije tri godine uspjeli da osvoje Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Utakmica protiv Velsa bila je u centru pažnje jer je nakon šest godina prvi meč u dresu Francuske odigrao Karim Benzema.

Benzema je promašio penal u 27. minuti utakmice, ali pored toga je odigrao fantastičnu utakmicu.

Iskusni napadač bio je stalna prijetnja golu Velšana i pokazao je da je itekako motivisan da dokaže da zaslužuje mjesto u reprezentaciji Francuske nakon šest godina izbivanja.

Oglasi

Međutim, ono što su mnogi zapazili jeste da ima zaista sjajnu saradnju s Kylianom Mbappeom što su oni pokazali u ovoj utakmici u nekoliko navrata.

Naravno to je najviše oduševilo navijače Real Madrida jer se sve više špekuliše o tome da će upravo Benzema i Mbappe biti tandem Kraljeva od naredne sezone.

Povratak Benzeme u reprezentaciju Francuske je sigurno najbolji mogući potez za Didiera Deschampsa i nema sumnje da će on utakmice igrati od prve minute, a protiv Velsa je pokazao o kakvom majstoru se radi.

Također, navijače Francuske posebno je oduševila njegova "glad" za dokazivanjem i činjenica da je itekako falio u napadu ove selekcije.

Top Komentari

realno_govoreci
Benz je strasan igrac. Vrhunski napadac!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije