Karius poslije debakla dobio zanimljivu ponudu

Javio se italijanski klub

Karius poslije debakla dobio zanimljivu ponudu

Golman Liverpoola Loris Karius svojim početničkim greškama obilježio je nedavno finale Lige prvaka.

Iako ima svega 24 godine, njemački golman već sada može sa sigurnošću reći da će njegov nastup u finalu biti najgori u cijeloj karijeri, a zbog užasne večeri u Kijevi Karius se našao pod teškom paljbom.

Kako bi vratio poljuljano samopouzdanje Karius je dobio interesantnu ponudu iz Italije, tačnije od tamošnjeg trećeligaša Riminija, ali 'jedinica' mu nije zagarantovana.

"Želio bih ugostiti njemačkog golmana nekoliko dana u Riminiju, gradi koji često posjećuju njegovi sunarodnjaci i sunarodnjakinje", napisao je predsjednik Riminija Giorgio Grassi u otvorenom pismu:

"Rado bih se sastao s njim u Riminiju kako bih ga podsjetio da je potrebna samo hrabrost ili dobar osjećaj da bi razumio da su najbolje životne lekcije najteže. Svi smo prošli kroz takve trenutke, a na njegovu žalost njegov se dogodio ispred nekoliko miliona ljudi. Htio bih mu pomoći da postane sjajan primjer kroz fudbal i da se poslije pada vrati na noge. Nudim mu dar za rođendan - jednogodišnji ugovor sa Riminijem kako bi tu pronašao svoj mir i samopouzdanje."

U pismu još stoji...

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Naravno, ne bi mu bilo lako ovdje jer bi se takmičio sa sjajnim Scottijem, no mi smo velika porodica ovdje i grad ga je spreman podržati da postane broj jedan u trećoj ligi."

I engleski mediji su puni vijesti o Liverpoolovoj potrazi za novim golmanom. Na radaru tima s Anfielda se već dugo nalazi Alisson Becker, a kao druga opcija figurira Jan Oblak...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi