Preminuo reprezentativac Litvanije, policija istražuje slučaj

Preminuo reprezentativac Litvanije, policija istražuje slučaj

Edmir Škorić

Karolis Chevdukas, nekadašnji reprezentativac Litvanije, preminuo je u 32. godini, ali nije poznat tačan uzrok njegove smrti.

U ponedjeljak ujutro stigle su tragične vijesti, a objavila ih je nogometna federacija Litvanije, čiji je član bio Chevdukas, koji je za nacionalni tim nastupao 20 puta.

Chvedukas se tek u martu 2023. kao igrač vratio u rodni Marijampole, gdje je bio kapiten sadašnjeg drugoligaša Marijampole Cityja. Klub je na društvenim mrežama između ostalog napisao: "Izražavamo najdublju sućut porodici i rodbini".

Prema litvanskim medijima, pokrenuta je istraga kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

U profesionalnoj karijeri igrao je u rodnoj Litvaniji, Hrvatskoj, Poljskoj, Irskoj, Malti i Finskoj. Njegovi najveći uspjesi bili su litvansko prvenstvo 2017. s FK Suduva i irsko prvenstvo 2018. s Dundalk FC.

On je svojevremeno u Hrvatskoj nastupao za RNK Split, a to je bilo još 2016. godine. Tada je odigrao 14 utakmica za Crvene.

U Litvaniji su za ovu vijest saznali samo dan uoči gostovanja Mađarskoj u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Litvanci su nakon dva kola na dnu grupe G sa samo jednim bodom, dok je na vrhu Srbija sa šest bodova, a Mađarska ima četiri, kao i Crna Gora, dok Buarska poput Litvanije ima tek jedan bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi