U Liverpoolu su smatrali da su Topnicima ukrali najvećeg talenta, a sada pravi iznenađujuć transfer

Chamberlain napušta Liverpool

U Liverpoolu su smatrali da su Topnicima ukrali najvećeg talenta, a sada pravi iznenađujuć transfer

E. Oštraković

Alex Oxlade Chamberlain će na kraju sezone napustiti Liverpool, a najveći interes za njega pokazala je keipa Brightona.

Od svog dolaska u Liverpool, Chamberlain je u 143 odigrane utakmice postigao osamnaest golova, te je upisao petnaest asistencija.

Iako je u posljednje vrijeme upisao nekoliko vezanih nastupa za Liverpool, ovaj klub je odlučio da mu neće ponuditi novi ugovor.

Njegov ugovor sa Liverpoolom ističe na kraju sezone, te će tada kao slobodan igrač moći napustiti klub i potpisati za neku drugu ekipu.

Obzirom da su Luis Diaz i Diogo Jota povrijeđeni, Chamberlain je imao dosta više prostora za igru u proteklim sedmicama.

Ipak, postoji mogućnost da ga Liverpool pusti i u ovom prijelaznom roku, a navodno bi upravo Brighton rado ovog nogometaša doveo u narednih pet dana.

Njima je potreban nogometaš koji igra na krilu jer je Trossard otišao u Arsenal, a tog igrača vide baš u Chamberlainu.

Ipak, ne žele platiti mnogo novca za njegovo dovođenje, te pokušavaju da pronađu neko rješenje sa čelnicima Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno postoji mogućnost da Chamberlain dogovori raskid ugovora sa Liverpoolom već u januaru, te da kao slobodan igrač potpiše za Brighton.

Ostaje da vidimo da li će se nešto od toga zapravo i dogoditi, ali jedino što je jasno da i ako sada ne ode nigdje, Chamberlain igra svoje posljednje utakmice u dresu Liverpoola.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Igrao u klubu koji NIK VELILAN(AR567AL), prsao u klub koji JESTE VELIKAN(LIVERPOOL)..Ispunio SNOVE, moze ponovo u AR567AL..
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi