Kartonijada na Goodisonu, Gerrardova Villa upisala novu pobjedu

Premier liga

Kartonijada na Goodisonu, Gerrardova Villa upisala novu pobjedu

E. Škorić

U drugom meču 23. kola engleske Premier lige Aston Villa je slavila na Goodison Parku protiv Evertona s 1:0.

Tim Stevenea Gerrarda vezao je nekoliko dobrih utakmica. Nakon osvojenog boda protiv Manchester Uniteda, vrijedna pobjeda na gostovanju kod Evertona.

Važnu ulogu igrala su ovozimska zvučna pojačanja Philippe Coutinho i Lucas Digne, a ovaj drugi je asistirao za jedini gol na meču koji je postigao Buendia u 45. minuti.

Sudija Pawson imao je pune ruke posla i on je podijelio čak osam žutih kartona, što dovoljno govori o intenzitetu i važnosti samog meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton je s 19 bodova ostao na 16. mjestu i samo je pet bodova iznad opasne zone, dok je Villa sa 26 bodova zauzela 10. mjesto. Vilenjake u narednom kolu čeka duel s Leedsom kod kuće, dok će Everton na gostovanje kod pretposljednjeg Newcastlea.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Čengić " Villa" opasna majke mi. Ova tekma protiv Evertona mi je je pokazala zašto volim najviše engleski klubski nogomet Hajde idemo dalje .. the next one
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi