Kasumović FK Velež nudi besplatno korištenje Bilinog polja za evropske utakmice

Gradonačelnik Zenice

Kasumović FK Velež nudi besplatno korištenje Bilinog polja za evropske utakmice

M. Šljivak

FK Velež je nakon više od tri decenije izborio plasman u Evropu.

Rođeni iza sebe imaju zaista fenomenalnu sezonu, a prava je šteta što evropske utakmice neće igrati u Mostaru.

Velež je odlučio svoje evropske utakmice odigrati na stadionu Grbavica, a ponudu je mostarskom klubu poslao i gradonačelnik Zenica Fuad Kasumović.

Na današnjoj trećoj hitnoj sjednici Gradskog vijeća Zenica u ovom sazivu Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, pozvao je Velež da besplatno igraju utakmice na stadionu Bilino polje.

"Pozivam rukovodstvo Veleža da svoje evropske utakmice igra u Zenici. Grad će im dodijeliti besplatno stadion", kazao je Kasumović.

Oglasi

Poznati su potencijalni protivnici Rođenih

FK Velež će braniti boje Bosne i Hercegovine u UEFA konferencijskoj ligi.

Rođeni se vraćaju na evropsku scenu nakon tri decenije posta i prvi put nakon rata, ali utakmice neće igrati u Mostaru, jer njihov stadion "Rođeni" još uvijek ne ispunjava uslove za evropska takmičenja.

U Veležu su morali potražiti alternativu za evropske utakmice.

Prva opcija je bila Pecara u Širokom Brijegu, ali ipak Rođeni će evropske utakmice igrati na Grbavici.

Navodno je mostarski klub već potpisao ugovor i utakmice pretkola UEFA konferencijske lige igrat će u Sarajevu na stadionu FK Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Velež u prvom pretkolu ima koeficijent 1.600 i neće imati status nosioca prilikom žrijeba koji je na rasporedu 15. juna.

Mogući rivali su: Maribor, Fehervar, Dundalk, Suduva, TNS, Spartak Trnava, Domžale, Ki, KuPS, Hafnafjordur, Sutjeska, Santa Colona, Partizani, Laci, Europa, Liepaja, Hibernians, Levadia, Drita, La Fiorita, Stjarnan, Puskas Akademia, Slask, Shkupi, Petrocub, Runavik, Coleraine, Tre Penne, Žilina, Bala Town.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brigata_rossa.1981
Pita se nešto i Čelik, ne možeš ti nekoga zvati, nije tvoja babovina stadion!!!
9 8
Samoiskreno
Pa ovaj Debil i ne zna da ce rekonstrukcija travnjaka trajati do 15.06.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi