Katalonci lak zalogaj za Vukove, Hagi heroj preokreta Rangersa

Liga Evrope, prve utakmice 1/16 finala

Katalonci lak zalogaj za Vukove, Hagi heroj preokreta Rangersa

I u terminu od 21:00h je viđeno nekoliko zanimljivih mečeva u Ligi Evrope. Podsjetimo, večeras su se igrale prve utakmice 1/16 finala pomenutog takmičenja.

Wolverhampton je na svom Molineuxu ugostio Espanyol i upisao ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0.

Poveli su domaći u 15. minuti kada je Jota pogodio na asistenciju Jimeneza i, ispostavilo se, postavio rezultat prvog dijela.

Gosti iz Katalonije nisu imali odogovra ni u drugom poluvremenu, dok su Wolvesi postigli još tri gola.

Ruben Neves je u 52. minuti postigao sjajan gol sa 25 metara nakon što je majstorski loptu primio na prsa, da bi na 3:0 povosio Jota u 67. Njega je lijepo uposlio Doherty.

Diogo Jota je u 82. minuti sjajnim golom kompletirao svoj hat-trick i postavio konačnih 4:0. Wolvesi su tako već sada na pragu osmine finala Lige Evrope.

Veliki preokret viđen je večeras na Ibroxu gdje je Rangers sa 3:2 savladao Bragu.

Poveli su gosti u 11. minuti sjajnim golom Fransergija, da bi u 59. Ruiz povisio na 0:2. Ipak, ubrzo i Rangers "pali motore".

U 67. minuti je Ianis Hagi (sin legendarnog Gheorghea Hagija) smanjio na 1:2, da bi Aribo u 75. poranvao na 2:2.

Heroj Rangersa je bio mladi Hagi koji je u 82. minuti, uz pomoć živog zida, postigao gol iz slobodnjaka za preokret i pobjedu domaćeg tima. Ipak, Braga u revanš na svom terenu ulazi sa dva gola u gostima...

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Preokret je viđen i na Volkswagen Areni gdje je Wolfsburg sa 2:1 savladao Malmo.

Gosti su poveli sa bijele tačke u 47. minuti, a strijelac je bio Thelin. Ipak, Brekalo je dvije minute kasnije poravnao na 1:1, da bi Thelin u 62. postigao i autogol za preokret i pobjedu Wolfsburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi