Leipzig se poigrao sa Werderom, Wolfsburg u golijadi bolji od Hoffenheima, važna pobjeda Herthe
FOTO: EPA

Bundesliga, 22. kolo

Leipzig se poigrao sa Werderom, Wolfsburg u golijadi bolji od Hoffenheima, važna pobjeda Herthe

S. Grebović

Danas je u terminu od 15:30 odigrano pet mečeva 22. kola njemačke Bundeslige, a bilo je nekoliko zanimljivih rezultata.

Augsburg je danas na svom terenu dočekao Freiburg, a meč je završen podjelom bodova - 1:1. Domaći su nakon debakla u prošlom kolu u Frankfurtu danas pred svojim navijačima poveo preko Philippa Maxa u 38. minuti.

Konačan rezultat početkom nastavka postavlja Janik Haberer nakon dosta sreće, jer je lopta na putu ka golu zakačila jednog igrača Augsburga.

Augsburg-Freiburg 1:1

Na meču Hoffenheima i Wolfsburga viđeno je čak pet pogodaka, a na kraju gu gosti odnijeli puni plijen i to zahvaljujući Woutu Weghorstu koji je postigao het trik.

Redom je pogađao u 18., 52. i 71. minuti, dok su domaći stigli do golova preko Baumgartnera i Kramarića sa bijele takčke.

Ermin Bičakčić je odigrao prvih 45. minuta ove utakmice, nakon čega je zamijenjen.

Hoffenheim je sedmi sa 33 boda, dok su Vukovi dvije pozicije ispod sa dva boda manje.

Hoffenheim-Wolfsburg 2:3

Paderborn je u trećem meču pred svojim navijačima na proljeće upisao i treći poraz. Sva tri boda sa Benteler Arene odnijela je Hertha koja je slavila sa 2:1.

Boyata je goste iz glavnog grada Njemačke doveo u vodstvo u 10. minuti, a početkom nastavka stvari je na početak vratio Srbeny. Nedugo zatim Collins je pogodio vlastitu mrežu za, ispostaviće se, konačan rezultat.

Hertha je 13. sa 26 bodova, dok je Paderborn ostao prikucan za dno sa svega 16.

Paderborn-Hertha 1:2

RB Leipzig je danas bio i više nego uvjerljiv protiv Werdera sa 3:0 i tako goste doveo u još nezavidniju poziciju. Klosermann, Schik i Mukielele su pogađali za pobjedu koja je Leipzig, barem na kratko, lansirala na prvo mjesto Bundeslige sa 45 bodova.

Ekipi iz Bremena predstoji grčevita borba za opstanak jer su nakon novog poraza ostali na 17. poziciji sa isto toliko bodova nakon 22 kola.

RB Leipzig-Werder Bremen 3:0

Prava je drama viđena u Berlinu, gdje je Bayer Leverkuzen golom u sudijskoj nadoknadi došao do velike pobjede 3:2. Genter je u 7. minuti domaće doveo u vodstvo, da bi Havertz brzo poravnao.

U posljednih šest minuta viđena su tri gola. Prvo je Diaby u 84. preokrenuo, a Bulter svega tri minuta kasnije pogodio za 1:1. Kada su svi mislili da će se susret tako završiti, za veliku pobjedu gostiju pogađa Bellarabi za 12. pobjedu u sezoni kojom su Apotekari ostali u borbi za Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Union Berlin je ostao 12. sa 26 bodova.

Union Berlin-Bayer Leverkusen 2:3

Top Komentari

DanGraf
Ide Werder u cvajtu. 99,9%.
1 0
opasni12
Paderborn-Hertha 1:2 RB Leipzig je danas bio i više nego uvjerljiv protiv Werdera sa 3:0 i tako goste doveo u još nezavidniju poziciju. Klosermann, Schik i Mukielele su pogađali za pobjedu koja je Leipzig, barem na kratko, lansirala na prvo mjesto Bundeslige sa 45 bodova. Ekipi iz Bremena predstoji grčevita borba za opstanak jer su nakon novog poraza ostali na 17. poziciji sa isto toliko bodova nakon 22 kola. RB Leipzig-Werder Bremen 3:0 Prava je drama viđena u Berlinu, gdje je Bayer Leverkuzen golom u sudijskoj nadoknadi došao do velike pobjede 3:2. Genter je u 7. minuti domaće doveo u vodstvo, da bi Havertz brzo poravnao. U posljednih šest minuta viđena su tri gola. Prvo je Diaby u 84. preokrenuo, a Bulter svega tri minuta kasnije pogodio za 1:1. Kada su svi mislili da će se susret tako završiti, za veliku pobjedu gostiju pogađa Bellarabi za 12. pobjedu u sezoni kojom su Apotekari ostali u borbi za Ligu prvaka. Koliko trebaš biti malouman kada nešto kopiraš da ne gledaš šta kopiraš!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi